Hegerberg om VM-kvartfinalen: - De har mye press på seg

Ada Hegerberg og Andrine Hegerberg, begge Frankrike-proffer, spiller fotball for en stolt nasjon. I VM har de presset på seg.

KNYTTET TIL FRANKRIKE: Både Andrine og Ada Hegerberg spiller i fransk toppdivisjon. Foto: Marthe Ihle
KNYTTET TIL FRANKRIKE: Både Andrine og Ada Hegerberg spiller i fransk toppdivisjon. Foto: Marthe Ihle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ada Hegerberg (22) og søsteren Andrine (25) tjener begge til sitt daglige brød i fransk toppfotball. Sistnevnte ble PSG-spiller i vinter, mens Ada Hegerberg i lengre tid har herjet for Lyon.

Akkurat nå har de ferie, før de returnerer til sine respektive klubber til preseason. Nå følger de med på herrenes fotball-VM i Russland. Så langt har det de har sett gledet dem veldig.

- Det er kult at det har vært så offensiv fotball i dette mesterskapet, jeg var litt spent på det siden lagene spilte ganske defensivt i forrige EM (Frankrike, 2016, journ. anm). Det har vært mye mål, fart og spenning, sier Andrine Hegerberg til Dagbladet.

Og det er akkurat slik hun mener et VM skal være.

Stolt nasjon

Når Dagbladet spør om de to Frankrike-proffene har noen VM-favoritt, svarer eldstesøster Andrine at hun liker underdogs. Men begge innrømmer at de jo har en liten tilknytning til Frankrike, og følger litt ekstra med sånn sett.

STJERNETRIO: Antoine Griezmann, Paul Pogba og Kylian Mbappé. Foto: REUTERS/John Sibley
STJERNETRIO: Antoine Griezmann, Paul Pogba og Kylian Mbappé. Foto: REUTERS/John Sibley Vis mer

Frankrike møter Uruguay i kvartfinalen i dag.

- Vi har jo fulgt dem i lang tid, sier Ada Hegerberg til Dagbladet.

Hun forklarer at franskmennene er stolte, og at det er store forventninger knyttet til at landslaget skal prestere i mesterskapet.

- Det er gøy å se hvordan de hyller landslaget sitt. De går med landslagsdrakt i byen, for eksempel, og bærer den med stolthet. Det er en stolt nasjon, ikke bare når det gjelder fotball, men i historien generelt, sier 22-åringen.

Og legger til:

- De har mye press på seg i VM.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Mye på spill

Ada Hegerberg scoret 53 mål i 2017/2018-sesongen og ble både ligamester og Champions League-mester (for tredje gang, for øvrig). Hun har også kost seg med fotball-VM.

Dramatikken har det i alle fall ikke stått på. Forhåndsfavoritter som Tyskland, Spania, Portugal og Argentina er allerede ute.

- Man ser at mesterskap er tøft for en del nasjoner. Mye står på spill. Det er ikke alltid en dans på roser, det har vi jo opplevd selv også, sier Lyon-spissen.

Frankrike har én VM-seier gjennom historien. Den kom i 1998. De har to EM-seiere, fra 1984 og 2000. Under EM i 2016, det forrige store internasjonale fotballmesterskapet, var de nære igjen.

Da tapte de mot Portugal i finalen. I kveld står altså Uruguay på motsatt banehalvdel, med stjerner som Luis Suarez og Edinson Cavani. Så gjenstår det å se om stjerner som Paul Pogba, Kylian Mbappe og Antoine Griezmann virkelig glitrer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer