Hegerberg rett fra løpstest til oppkjøring

Fotballjentenes OL-hardkjør er i gang.

BLYTUNGT: Gry Tofte Ims viste seg - ikke overraskende - å være den mest utholdende på landslagets løpetest i formiddag, Foto: Tormod Brenna
BLYTUNGT: Gry Tofte Ims viste seg - ikke overraskende - å være den mest utholdende på landslagets løpetest i formiddag, Foto: Tormod BrennaVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): - Dette gir selvtillit. Skikkelig selvtillit, sier landslagstrener Roger Finjord og ser ned på testresultatene etter hurtighets- og utholdenhetstesten han kjørte på landslagsjentene sine i LSK-hallen i formiddag.

- Her er det tydelig at jentene har jobbet godt. Det er rett og slett mange imponerende resultater, sier en - som alltid - entusiastisk
 landslagssjef.

Han har landslaget samlet denne uka, så ser han dem ikke før i januar igjen. Da skal de til La Manga og gjøre den siste finpussen før OL-kvaliken mot sverige, Sveits og Nederland i begynnelsen av mars.

- Er det nok?

- Vi må forholde oss til den internasjonale terminlista. Vi bruker de mulighetene vi har, og legger til rette for at det skal jobbes godt utover vinteren slik at vi er best mulig forberedt til kvaliken i Rotterdam i mars, sier Finjord til Dagbladet.

OL-kvaliken blir hans første store eksamen. Etter at Norge ikke klarte direkte OL-kvalifisering gjennom sommerens skuffende VM-innsats i Canada, må jentene gjennom et «oppsamlingsheat».

Norge, Sverige, Nederland og Sveits møtes i en enkel serie. Kun vinneren går til OL i Rio neste sommer.

- Og det skal vi han en god mulighet til å klare, sier Finjord.

X-faktoren Det sier han vel vitende om at Karoline Graham Hansen har spilt flere kamper for Wolfsburg i Bundesligaen i høst, og begynner å få mer og mer kontroll på «jumpoer knee»-skaden som holdt ballkunstneren utenfor VM-sluttspillet i sommer.

- Det går bedre og bedre. Jeg trener bra, og har spilt flere kamper uten problemer verken underveis eller etterpå, men jeg må fortsatt finne balansen mellom hva jeg kan og bør gjøre, sier Graham Hansen til Dagbladet.

- Fortsette framgangen hennes, som både vi og klubben hennes gjør alt vi kan for at den skal, har vi en klar x-faktor i henne og Ada Hegerberg i kvaliken, sier Finjord.

SPARTE SEG:Caroline Graham Hansen deltok ikke på landslagets løpetest. Kneet må fortsatt spares. Foto: Tormod Brenna
SPARTE SEG:Caroline Graham Hansen deltok ikke på landslagets løpetest. Kneet må fortsatt spares. Foto: Tormod Brenna Vis mer

«Ada» er Ada Hegerberg (20), en av Europas mest effektive spisser, og har markert seg heftig i scoringsprotokollene i høst. Blant annet er hun mestscorende i kvinnenes Champions Legues i høst, og topper også toppscorerlista i den franske ligaen. Nylig skrev hun ny kontrakt med Lyon, og skal være i klubben til 2019.

Tok lappen Hegerberg hadde det travel i dag. Ikke bare under selve testen. Rett etter at den var ferdig forsvant hun ut av hallen og inn i en bil på vei til Biltilsynet. Der sto sensoren klar for oppkjøring.

- Jeg var heldigvis ikke så nervøs. Og det gikk skikkelig bra, nå har jeg lappen! sier en strålende fornøyd Ada Hegerberg.

Etter sesongen hun har hatt så langt, er det da heller ikke så mye å klage på for jenta som virkelig har funnet seg til rette i Frankrike og Lyon.

- Det er her jeg føler at jeg kan utvikle meg best mulig. Jeg spiller mot god motstand hver uke, og vi har bra treningskultur. Jeg trives  godt, og er veldig glad for at jeg kunne signere en ny tre års kontrakt.

- Men selv om det er klubben jeg tenker mest på i det daglige, ligger OL-kvaliken vi skal gjennom i mars hele tiden i bakhodet.

- Jeg var enorm lyst til å få være med i OL. Det vet jeg at alle de andre jentene har også.

- For deg som spiller vinterserie er det vel fint med kvalik i mars, men er du bekymret for jentene hjemme, som har spillefri i oppkjøringen?

Nei, jeg er ikke bekymret. De må selvsagt trene hardt i hele desember og fram til kvaliken. Men det vet de godt, og det kommer de til å gjøre. Vi får også noen gode oppvarmingskamper. Så det bekymrer meg ikke, sier Ada Hegerbeg til Dagbladet.
 

TOK LAPPEN: Ada Hegerberg viste overbevisende utholdenhet på landslagets løpetest. Etter å ha blitt nummer tre på jojo-testen dro hun og tok førerkort. Foto: Tormod Brenna
TOK LAPPEN: Ada Hegerberg viste overbevisende utholdenhet på landslagets løpetest. Etter å ha blitt nummer tre på jojo-testen dro hun og tok førerkort. Foto: Tormod Brenna Vis mer