Ada Hegerberg hylles i Norge, Frankrike og Spania

Hegerberg rørt til tårer etter hat trick i Champions League-finalen

Ada Stolsmo Hegerberg (23) var rørt da hun ble møtt av storesøster etter hat tricket i Champions League-finalen mot Barcelona. Nå lovprises hun over store deler av verden.

HERJER: Ada Hegerberg brukte bare 16 effektive minutter på å score hat trick i Champions League-finalen mot Barcelona i Budapest. Foto: SFERENC ISZA / AFP
HERJER: Ada Hegerberg brukte bare 16 effektive minutter på å score hat trick i Champions League-finalen mot Barcelona i Budapest. Foto: SFERENC ISZA / AFPVis mer
  • Lyon - Barcelona 4-1 (4-0)

Lyon vant i kveld Champions League-finalen for fjerde gang på rad. I tre av finalene har Ada Stolsmo Hegerberg scoret.

I kveldens Champions League-finale i Budapest høynet den norske storscoreren tidligere meritter og slo til med et helt fabelaktig hat trick i løpet av bare 16 minutter mot Barcelona.

- Det kunne ikke vært bedre. Det er helt magisk, sier en rørt Ada Stolsmo Hegerberg til TV 3 - i et intervju sammen med storesøster Andrine.

- Ingenting av dette hadde skjedd uten Andrine. Jeg er utrolig fornøyd med de jeg har rundt meg. Vi har jobbet sammen, i gode stunder og tunge stunder. I dag er en god stund, sier Lyon-spissen og ser bort på sin søster, som også er rørt.

- Hva er det du holder på med? Å score hat trick i Champions League-finalen er helt vilt, sier Andrine Stolsmo Hegerberg i intervjuet ledet av Jan Åge Fjørtoft.

- En av de største i norsk idrett

Hele fotballverden er imponert, deriblant en av tidenes største i norsk fotball, Hege Riise, som fikk 188 landskamper for Norge og scoret 58 ganger.

- Dette er stort. Ada har vært veldig presis i avslutingene. Lyon dominerer helt, sier Hege Riise til Dagbladet underveis i maktdemonstrasjonen til Stolsmo Hegerberg.

- Er hun i ferd med å utfordre din tittel som kanskje tidenes beste norske fotballspiller?

- Det får andre bedømme, svarer Riise med et smil.

Tidligere landslagshelt Jan Åge Fjørtoft trekker fram Ada Stolsmo Hegerberg som en av de største i norsk idrettshistorie - selv om hun bare er 23 år.

LØFTET POKALEN: Ada Hegerberg vinner titler på bestilling. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
LØFTET POKALEN: Ada Hegerberg vinner titler på bestilling. Foto: REUTERS/Lisi Niesner Vis mer

- Hun er i ferd med å bli en av de største i norsk idrett gjennom tidene, mener sunnmøringen.

Hylles internasjonalt

Hegerberg lovprises også i internasjonale medier.

- Lyon utklasset Barcelona i en kamp hvor Ada Stolsmo Hegerberg sto fram mer enn noen annen med sine tre mål. Barcelona ble overveldet av Hegerberg, en dødelig angriper som scoret på nesten alt hun prøvde på. Det var Ballon d'Or-nivå, skriver den franske storavisa L'Équipe.

- Hegerberg hjemsøkte Barcelona og scoret på nesten alle sine skudd, supplerer den spanska storavisa Marca.

Målshow

Først ordnet Dzsenifer Marozsán 1-0 til Lyon. Så startet Ada Hegerberg-showet.

Og det var litt av et fotballshow og en oppvisning i posisjonering og avslutningsegenskaper.

14 minutter var spilt da lynvingen Shanice van de Sanden satte fart på høyresiden og fant Hegerberg i boksen. 23-åringen fra Sunndalsøra leverte en helt perfekt førstetouch i fart og plasserte inn 2-0.

YDMYKER BARCELONA: Ada Hegerberg lekte seg i Champions League-finalen mot Barcelona. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP
YDMYKER BARCELONA: Ada Hegerberg lekte seg i Champions League-finalen mot Barcelona. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP Vis mer

Hegerberg scoret sitt andre mål i Champions League-finalen mot Barcelona allerede etter 19 minutter.

Amel Majri fant Hegeberg foran mål. Den norske målsniken banket inn 3-0 med en nydelig avslutning.

Og ti minutter seinere, etter en halvtime i Champions League-finalen, fullbyrdet Hegerberg sitt eventyrlige hat trick mot Barcelona.

Hyllest - og stikk

Hennes tredje scoring var en perle.

Den norske stjerneangriperen driblet vekk Maria Leon med en nydelig vending, fant Lucy Bronze på kanten, før innlegget traff Hegerberg, som plasserte inn 4-0.

- Hat trick for Ada Hegerberg etter 30 minutter. I en Champions League-finale. Smak på den. Vinner sitt fjerde Champions League-trofé. På rad. Jeg glemte å si at hun er 23 år! skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen følger opp med et stikk - og sikter til NRKs fotballekspert Carl-Erik Torps uttalelser om at landslagssjef Martin Sjögren har bygd et landslag som er bedre uten Ada Hegerberg nå:

BØTTER INN MÅL: Ada Hegerberg. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP
BØTTER INN MÅL: Ada Hegerberg. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP Vis mer

- Mener jeg har lest at landslaget vårt har blitt et så godt kollektiv at det er bedre uten Hegerberg... Vel, da regner jeg med vi vinner mesterskapet i sommer, for jeg vil tro kollektivet hadde blitt bedre av ei som scorer hat-trick på et kvarter i CL-finalen Enormt levert, skriver sørlendingen.

Ada Hegerberg ble ikke stemt frem på årets lag i norsk kvinnefotball i 2018, selv om hun ble kåret til verdens beste fotballspiller og ble tidenes første kvinne til å motta Ballon d’Or, kalt Gullballen på norsk.

- Spent på om de norske spillerne stemmer Ada Hegerberg inn på «årets lag» i 2019. I 2018 vant hun Gullballen, men fikk ikke nok stemmer av de norske jentene i NISO-kåringen. Bør være i nærheten nå! skriver Mathisen humoristisk videre.

Barcelona reduserte til 1-4 rett før slutt ved Asisat Oshoala, men til ingen nytte. Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League for fjerde år på rad.