Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Hegerberg satte spikeren i kista da Guingamp ble knust

Vant 3-0.

SCORET: Ada Hegerberg kom inn for Lyon og scoret i helga. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
SCORET: Ada Hegerberg kom inn for Lyon og scoret i helga. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer

Ada Hegerberg innledet fotballåret 2017 akkurat slik hun avsluttet det forrige – med scoring.

Den norske fotballprofilen sto bak det tredje målet da Lyons kvinnelag tok en meget enkel 3-0-seier borte mot Guingamp i helgen.

Hegerberg startet kampen på benken, men kom inn ved pause for den franske landslagsprofilen Eugenie Le Sommer. Sistnevnte hadde brukt de første 45 minuttene til å score to ganger og kunne trygt si seg fornøyd med starten på det nye året.

18 minutter før full tid kombinerte Hegerberg fint med spissmakker Alex Morgan og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Amerikanske Morgan, som er regjerende verdensmester med hjemlandet, ble nylig hentet til Lyon fra Orlando Pride. 27-åringen har signert en seks måneder lang kontrakt og viste mot Guingamp at hun blir en solid forsterkning.

Med lørdagens seier troner Lyon fortsatt på toppen av tabellen i den franske kvinneligaen. Montpellier og Paris Saint-Germain har samme antall poeng (30), men førstnevnte har én kamp mer spilt. PSG påførte for øvrig Lyon et sjeldent tap (0-1) i den siste ligakampen før nyttår.

Ada Hegerberg har et strålende 2016 bak seg. Den norske landslagsspissen var helt sentral da den franske klubben vant både ligaen, cupen og mesterligaen forrige sesong. For innsatsen ble hun kåret til årets spiller av Det europeiske fotballforbundet.

Nylig fikk hun også Gullballen som årets spiller og pris som årets kvinnelige utøver under den årlige Idrettsgallaen på Hamar.

Mandag sluttet Lyon-spissen seg til det norske kvinnelandslagets kommende treningsleir på La Manga.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media