PÅ MÅL: Ada Hegerberg scoret Norges første mål mot Israel på Høddvoll i kveld. <br>Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
PÅ MÅL: Ada Hegerberg scoret Norges første mål mot Israel på Høddvoll i kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Hegerberg scoret hattrick på 51 minutter da Norge lekte med Israel i EM-kvalifiseringen

Norsk maktdemonstrasjon. 

Norge - Israel 5-0 (1-0)

(Dagbladet): Allerede EM-klare norske damer var dominerende i den siste EM-kvalifiseringskampen mot Israel på Høddvoll i kveld. Uttellingen, derimot, sto ikke helt i stil med spillet og sjansene.

De norske damene tok tak i kampen umiddelbart og skapte flere store sjanser i åpningsminuttene, men uttellingen lot vente på seg. Og i takt med de spolerte sjansene ble det norske spillet stadig mer forknytt.

- Nå er det direkte svakt utpå her, sa NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie et par minutter før pause, men fikk svar på tiltale med en gang.

Hull på byllen før pause

Høyreback Kristine Minde spilte en frekk vegg på midtbanen og stormet ned mot dødlinja. Der la hun perfekt inn til Ada Hegerberg som bredsidet det perfekte innlegget i mål fra kloss hold.

- Det der er oppskriften på hvordan man må gjøre det, la Nordlie til.

Den beskjeden hadde tydeligvis landslagssjef Roger Finjord gitt damene i pausen også. Knappe tre minutter inn i andreomgangen kopierte Minde løpet sitt, Karoline Graham Hansen la den samme vakre pasningen i bakrommet, og Ada Hegerberg møtte nok en gang Mindes innlegg foran mål.

Dermed sto det 2-0 og kampen var langt utenfor israelernes rekkevidde. Nivåforskjellen var så stor at Israel ikke hadde etablert spill på Norges halvdel i det hele tatt.

Hattrick

I det tunge regnværet i Ulsteinvik ble det stadig tyngre for israelske bein å jage ballen. Fire minutter etter 2-0 ble det 3-0.

Ada Hegerberg fikk en enkel jobb med å fullføre hattricket sitt da den israelske keeperen tapte en duell på et innlegg og ballen havnet foran Hegerberg og det åpne målet.

Den siste halvtimen var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli, og det var fortsatt Norge som presset på for flere mål.

Debutantscoring

Finjord kastet inn to debutanter de siste tjuefem minuttene, og én av dem, Vilde Bøe Risa, takket for tilliten ved å legge på til 4-0 på vakkert vis.

Fra nesten død vinkel banket hun ballen forbi en utrusende keeper til ellevill jubel fra lagvenninnene.

Så fulgte veteranen Isabell Herlovsen opp med en vakker avslutning i krysset da hun la på til 5-0.

Med litt bedre uttelling kunne de norske damene kopiert forrige ukes 10-0 mot Kasakhstan.

Med denne målfesten er EM-kvaliken over og nå venter langt tøffere motstand. Allerede 24,. oktober møter Norge tapende OL-finalist Sverige.

  • EM-sluttspillet avvikles i Nederland i juli og august 2017.