Hegerberg til sin fjerde strake Champions League-finale

Lyon og Ada Hegerberg fortsetter jakten på sin fjerde strake mesterligatriumf. Laget tok seg så vidt til finale med 1-1 borte mot Chelsea søndag.

AVANSERTE: Uavgjort holdt til avansement for Lyon og Ada Hegerberg. Foto :AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix
AVANSERTE: Uavgjort holdt til avansement for Lyon og Ada Hegerberg. Foto :AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den franske storklubben hadde sitt svare strev med å forsvare 2-1-seieren fra første kamp i returkampen på Kingsmeadow utenfor London, selv om laget fikk en god start med scoring etter et drøyt kvarter.

Maren Mjelde, som ble matchvinner på overtid da Chelsea slo ut Paris Saint-Germain i kvartfinalen, var igjen sist på ballen, men denne gang havnet den i eget mål. Hun var uheldig og endret retning på Eugenie Le Sommers avslutning etter at spissen ble satt opp av Hegerberg.

Le Sommer ble av UEFA kreditert som målscorer selv om hennes skudd så ut til å være på vei utenfor.

Ji So-yun utlignet for Chelsea med et vakkert frispark over muren og inn i nærmeste kryss. Da var det spilt litt over en halv time.

Store sjanser

Chelsea manglet da ett mål på å ta kampen til ekstraomganger, to på å ta seg til sin første mesterligafinale for kvinner. Laget jaget scoringer og kom til sjanser, men åpnet seg også bakover slik at Lyon fikk sjanser til å punktere spenningen.

Mjelde blokkerte så vidt da Amel Majri kom til avslutning etter forarbeid av Hegerberg i det 52. minutt, men Chelsea slo tilbake med flere store muligheter. Ramona Bachmann skjøt for dårlig da hun fikk ballen alene foran mål, mens Karen Carney skjøt i stolpen. Millie Bright fikk avslutte fra fem meter etter et frispark, men skjøt rett på keeper. Da var det spilt 65 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer