Heggem: - Vi slår United

Vegard Heggem tror Liverpool banker Manchester United i morgendagens toppkamp på Anfield. Les siste nytt om lagene.

- Helt objektivt sett blir jeg veldig overrasket om vi taper. Jeg er faktisk overbevist om at vi vinner, sier Heggem til Dagbladet.no.

Liverpool tok en sterk borteseier mot United i høst etter scoring av Danny Murphy. Heggem tror lagkameratene gjentar den bedriften på Anfield i morgen.

- Vi skal slå United på innsatsen. Dette er sesongens viktigste kamp. Både fansen og spillerne er veldig gira på seier. Slår vi United er det en fin målestokk på vår egen fremgang, sier han.

Tenning

Ifølge Heggem er tenninga stor blant Liverpools spillere. De røde fra Anfield vil vise at forskjellen mellom de to lagene er mindre enn tabellsituasjonen tilsier.

- Vi slo dem på Old Trafford i høst. Klarer vi det igjen, viser vi at spranget ikke er så stort. sier han.

Og det er liten tvil om at Liverpool har et storlag på gang. Ligacupen er allerede vunnet, mens semifinaler i FA-cupen og UEFA-cupen venter. Aller viktigst er likevel medalje i Premier League.

- Selv om vi skulle vinne alle cupene tror jeg fansen vil bli skuffet over femte-sjette plass i ligaen. Det er i serien man viser at man er stabile i toppen, sier nordmannen.

Tvekamp

Med 24 poeng opp til United kan avstanden frem synes stor. Heggem tror likevel at Liverpool kan følge Alex Fergusons mannskap til døra allerede kommende sesong?

- Jeg trodde vi skulle gjøre det allerede i år, men med det mannskapet og de lederne vi har er jeg overbevist om at vi klarer det neste år, sier Heggem.

Selv har han aldri fått sjansen til å møte United på Anfield. I tre sesonger på rad har han mistet storkampen med skade.

- Det begynner å bli en vane, men jeg håper å få sjansen neste år.

- Målet vårt er å bli bedre enn United. Da må vi vinne storkamper som dette, sier Vegard Heggem.

Liverpool-Manchester United (31.03 Kl. 13.00)

 • Liverpool: Patrick Berger og Vegard Heggem er tilbake etter skade, men trolig er bare tsjekkeren i troppen mot United. Vant på Old Trafford i høst, men har bare tatt ett poeng på de siste fire hjemme mot United. Ligaformen er svak med bare en seier på de siste seks. Barmby og Gerrard er også friskmeldt. Skader: Litmanen (håndledd), Redknapp (kne). Usikre: Ingen.
 • Manchester United: Veteranen Andy Goram er hentet inn på lån, men det er ikke sikkert at skotten får sjansen til å debutere. Både Barthez og van Der Gouwe er i trening og begge er i troppen dersom de ikke får tilbakefall. Ligaformen sier 3-2-0 på de siste fem, men spillet har ikke vært all verden den siste tida. Skader: Johnsen (kne), Blomqvist (kne), Greening (ankelbrudd). Usikre: Ingen.

  Chelsea-Middlesbrough (31.03 Kl. 16.00)

 • Chelsea: En seier på de siste fem for Chelsea. Tapte 0-1 i lagenes første møte denne sesongen. Har bare sluppet inn mål i en av de siste seks kampene hjemme mot Boro. Terry ersatter trolig Leboeuf i midtforsvaret. Skader: Leboeuf (strekk), Bogarde (kne), Di Matteo (benbrudd). Usikre: Morris (ankel).
 • Middlesbrough: 1-5-1 på de siste sju for Boro. Klarte uavgjort på Stamford Bridge sist sesong, men er uten seier på «brua» siden 1975. Windass blir trolig klar i tide, mens Flemming er mer usikker. Skader: Pallister (rygg). Usikre: Fleming (tå), Windass (rygg), Summerbell (skulder).

  Coventry-Derby (31.03 Kl. 16.00)

 • Coventry: Har vunnet og holdt nullen i tre av de siste fire hjemme mot Derby. Ligger nestsist på tabellen og er uten seier i ligaen siden romjula. Skader: Gustafsson (kne), Normann (kne), Froggatt (ankel). Usikre: Chippo (rygg).
 • Derby: Vant hjemmekampen mot Coventry i høst, men har bare scoret to ganger på de siste seks mot Coventry. Formen er god med 3-2-0 på de siste fem. Av de usikre spillerne, er det bare O'Neill som nesten helt sikkert må stå over. Skader: Strupar (mage), Valakari (ankel). Usikre: Poom (skulder), Riggott, S. Johnson (ankel), O'Neil (strekk).

  West Ham-Everton (31.03 Kl. 16.00)

 • West Ham: Tapte 0-4 i tilsvarende oppgjør ifjor og formen er elendig. Tre strake tap og bare en seier siden jul. Uavgjort i lagenes første møte denne sesongen. Skader: Stimac (legg), Dailly (tå), Forrest (fingerbrudd), Minto, Lomas (kne), Sinclair (kne). Usikre: Camara (kne).
 • Everton: 1-3-3 på de siste sju for Everton. Skadene er fortsatt mange, og spillet viser få tegn på bedring. Duoen Jeffers/Campbell testes lørdag morgen, men spiller neppe. Skader: Xavier (kne), Moore (legg), Gascoigne (kne), Cleland (strekk), Pembridge (legg). Usikre: Jeffers (ankel), Cadamarteri (ankel), Jevons (legg), Naysmith (legg), Campbell.

  Bradford-Newcastle (31.03 Kl. 16.00)

 • Bradford: To poeng på de siste åtte for Bradford. Tapte både i ligaen og i ligacupen for Newcastle tidligere denne sesongen. Vant tilsvarende oppgjør 2-0 sist sesong. Få skader av betydning. Skader: Lawrence (håndbrudd). Usikre: Ingen.
 • Newcastle: Ett poeng på de siste fem kampene for Newcastle. Unge Shola Ameobi nettet to ganger for U21-landslaget nylig, og ser ut til å beholde den fine formen fra tidligere i sesongen. Cort scoret i comebacket sist, etter langvarig skade. Midtstopper O'Brian kan komme til å debutere på sin gamle hjemmebane. Skader: Hamilton (strekk), Dabizas (ankel), Serrant (kne), Shearer (kne), Dyer (legg). Usikre: Hughes (legg).

  Manchester City-Aston Villa (31.03 Kl. 16.00)

 • Manchester City: City ligger fire poeng under streken og trenger alle poengene de kan få for å berge plassen. Ett poeng i Bradford sist var av det heldige slaget, men ellers har de lyseblå ikke hatt marginene på sin side den siste tida. Håland er tilabe fra karantene, mens duoen Wanchope/Wright-Philips er vraket fra troppen. Howey testes lørdag. Skader: Ritchie (strekk), Horlock (ankel). Usikre: Howey.
 • Aston Villa: Uavgjort i hjemmemøtet mot City i ligaen, mens Villa tapte cupmøtet de to lagene i mellom. Har hatt en viss fremgang den siste tida, med 2-3-1 på de siste seks. Nyinnkjøpte Angel har vært en gedigen flopp så langt, men nettet to ganger for Columbia i midtuka. Staunton og Boateng er friskmeldte. Skader: Ingen. Usikre: Ingen.

  Sunderland-Leeds (31.03 Kl. 16.00)

 • Sunderland: Sterk bortseier mot Chelsea sist. Før den tid hadde Peter Reids menn seks kamper uten seier. Har tapt de to siste hjemme for Leeds, og tapte også på Elland Road i høst. McCann og Rae er i trening og høyaktuelle for kampen. Skader: Quinn (rygg). Usikre: McCann (kne), Rae (kne).
 • Leeds: Har fem strake seiere over Sunderland uansett bane. Formen er god med 5-3-0 på de siste åtte kampene. Skader på nøkkelspillere bør ikke svekke laget nevneverdig da erstatterne er gode. Skader: Radebe (kne), Bridges (ankel), Duberry (akilles). Usikre: Matteo (ankel), Bakke (strekk), Robinson (finger), McPhail (akilles).

  Arsenal-Tottenham (31.03 Kl. 16.00)

 • Arsenal: 4-1-1 for Arsenal som ligger best an i kampen om sølvet i Premier League. Ofte uavgjort i dette London-derbyet, men Arsenal har ikke tapt hjemme for Spurs siden 1993. Viktige Adams er nok en gang usikker med ryggskade. Skader: Ingen. Usikre: Kanu (ankel), Adams (rygg), Edu (strekk).
 • Tottenham: Glenn Hoddle kan komme til å debutere på Tottenhams benk i denne kampen. Det kan inspirere til økt innsats. Skadene er imidlertid mange og Spurs skal få slite mot et antatt sterkere Arsenal-lag. Unggutta Ferguson og Jackson er begge i troppen. Skader: Sherwood (strekk), Armstrong (strekk), Leonhardsen (ankel), Campbell (ankel), Rebrov (strekk), Carr (mage), Anderton (akilles), Thatcher (strekk), Taricco (mage). Usikre: Clemence (strekk), King, Young (strekk).

  Charlton-Leicester (01.04 Kl. 17.00)

 • Charlton: Charlton fikk sitt første serietap på ti kamper mot Leeds 17.mars. Hjemme på The Valley har laget vært solide og har bare to tap totalt denne sesongen. Både Robinson og Kiely ventes tilbake etter sine skader, mens Stuart definitivt er friskmeldt. Hunt og Pringle er trolig ute resten av sesongen. Skader: Bagheri (strekk), Shields (strekk), Youds (kne), Mendonca (hofte), Roberts (kne), Hunt (Virus), Pringle (leg). Usikre: Ingen.
 • Leicester: Variabel form hos Leicester som fortsatt har heng på Champions League neste sesong. Vant 3-1 i lagets første møte denne sesongen. Flowers er tilbake etter skade, men kan risikere benken som følge av godt spill fra erstatteren Royce. Taggart og Davidson har ristet av seg sine skader, mens en rekke spillere testes lørdag. Elliott og Jones blir mest sannsynlig klrae, mens Izzet og Savage er veldig tvilsomme. Skader: Sinclair (kne). Usikre: Elliott (strekk), Savage (kne), Izzet (legg), Jones.

  Southampton-Ipswich (02.04 Kl. 21.00)

 • Southampton: Southampton er formlag nummer en i England. Sju kamper uten baklengs og fem strake seiere har Tessem & co vartet opp med den siste tida. Manager Glenn Hoddle har imidlertid forlatt skuta og det kan slå begge veier. Skader: Rodrigues (ankelbrudd). Usikre: Bridge (strekk).
 • Ipswich: Vant 3-1 i sesongens første møte mellom de to lagene. Formen er bra med tre seiere på de siste fire. Skader: Croft (kne), Naylor (kne). Usikre: Clapham (ankel).

  lars.erik.pedersen@dagbladet.no

<B>SPILLER IGJEN:</B> Vegard Heggem har spilt to reservekamper men må trolig vente til neste sesong med å slå Manchester United.