- Heggem bedre enn han sjøl tror

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Southampton- Liverpool 1-2. Michael Owen (18) ga Liverpool seieren. Akkurat det er ikke overraskende. Men når franske Gerard Houllier - den på papiret likestilte Anfield-sjefen snakker med Dagbladet - kommer det flytende engelsk fra det uventede: - Vegard Heggem er bedre enn han sjøl tror.

For å ta Liverpools Premier League-åpning foran profetiene og skryten av Vegard Heggem: Den nye høyrebacken fra Rosenborg spilte en grei kamp på The Dell. Verken mer eller mindre - innsatsen var grei. Men det er alt det andre journalister, radioreportere på direkten og til slutt og Gerard Houllier snakker om når Vegard Heggem skal omtales.

Guttens iboende kvaliteter.

- Han var bra i første omgang, sier Houllier til Dagbladet. - I begynnelsen av andre omgang merket han nok kjøret. Men da vi hadde tenkt til å bytte ham ut spilte han seg opp igjen og avsluttet fint. De viser at han lærer fort.

Og:

- Vegard Heggem er en moderne sideback. Han har kvaliteter som Liverpool vil få mye glede av. Og hva jeg forventer, vel, veldig mye. At det gikk opp og ned i denne kampen skyldes den skaden han har hatt. Vegard trenger matcher, sier Houllier.

Tøff debut -
veldig sliten

- Jeg er glad jeg kom gjennom den første kampen uten å lage skandale, sier Vegard. - Ikke det at jeg var redd for det på forhånd, men det er greit at det ikke skjedde. Og slik jeg bedømmer meg sjøl gikk det OK. Men - jeg ble fryktelig sliten.

- Hva fikk du beskjed om før kampen?

- Om å være meg sjøl, spille offensivt, men samtidig ikke glemme det defensive ansvaret. Og akkurat det var det som kostet alle kreftene. Vi står høyt uten skikkelig press på ballfører og dermed ble det mange tunge løpeturer hjemover. For mange, sier Vegard.

- Tempoet?

- Det ble jævlig tøft. Det var veldig slitsomt å snu seg og løpe etter alle de ballene Southampton slo i bakrommet. Og tidvis føler jeg at laget står for høyt. Men det vil sikkert justere seg etter hvert.

- Føler du at høyrebacken er din?

- Nei, nei - Liverpool rullerer med folk og kjører etter stall-prinsippet. Det er ingen som er trygge her. Men så lenge jeg gjør en bra jobb - og bare jeg kan få noen kamper etter skaden - vil jeg i hvert fall være i diskusjonen hver gang laget skal tas ut.

Det kommer
fra Owen

Southampton bør ha lært av den gaven de forærte Michael Owen. Mot en av ligafavorittene, og spesielt den heiteste av alle øyas spisser, leverer du ikke ballen fem meter unna tomt mål. Men det var det keeper Paul Jones gjorde da det kom en cross fra dødlinja. Southampton sov, Owen var våken og Liverpool vant.

Michael Owen, som scoret 23 ganger i sin første sesong for Liverpool, står i fire ganger pengene til å bli toppscorer i Premier League. Alt ved gutten forteller meg at det er et brukbart veddemål. For sjøl om han bare er 18 år i passet oppfører han seg som en veteran når han lukter mål. I tillegg har han ligaens høyeste speed, teknikk som kontrollerer ballen i lynløpene, en følsom pasningsfot og kvalitet over avslutningene som Alan Shearer på sitt beste.

Michael Owen er rett og slett best.

Men:

Hvis Liverpool ikke får orden på midtforsvaret er sjøl ikke den beste nok til å vinne ligaen.

«Jeg er glad jeg kom gjennom den første kampen uten å lage skandale»Vegard Heggem