Heggem er tilbake

LONDON (Dagbladet): Arsenal- Liverpool 0- 1. Endelig en gladmelding til en backtrengende norsk landslagssjef: Vegard Heggem kom inn etter en drøy halvtime - og var god.

Alt var ikke bedre under Keegan for Liverpool. I går tok laget skalpen til Gunners. Merseyside-gjengen klatret opp på tredjeplass.

Vi treffer Vegard Heggem, som kom inn for en lyskeskadd Steven Gerrard etter 33 minutter, utenfor garderoben etter kampen. Om din egen innsats, Heggem:

- Jeg er sjølsagt kjempedeppa etter dette her, sier Vegard og ler før han takler spøken og fortsetter:

- Jeg er storfornøyd med at vi vant denne kampen, den var viktig for oss. Min egen innsats? Jo, jeg har ikke spilt siden Tottenham, men jeg var forberedt på at jeg skulle komme innpå. Gerrard har kjent lyskeproblemer tidligere denne uka, sier Heggem.

Skadefri lenge

Og hurtigtoget fra Trøndelag fortsetter:

- Med en gang jeg kom innpå ble jeg rundet av Thierry Henry, men etter det hadde jeg god kontroll defensivt. Jeg har vært skadefri lenge, og da er hurtigheten tilbake. Når den er inne, så vet jeg at jeg kan løpe opp folk i forsvar og samtidig kan jeg være med hurtig framover.

- Du hadde et par gode raid?

- Ja, den ene gangen var det nære på at jeg ikke kom helt igjennom.

Skal til EM

- EM-formen er bra, med andre ord?

- For å si det sånn, jeg føler at høyrebacken på landslaget er min, og den akter jeg å ha fram til og under EM, sier Vegard Heggem.

- Liverpools styrke?

- Vi er en profesjonell gjeng, utrolig disiplinerte, og i dag hadde vi en strålende laginnsats. Vi gjorde Arsenal dårlige. Vi vant helt fortjent, hadde vel fire sjanser der vi var alene med keeper, sier Heggem.