Heggem fikk nei fra Liverpool

BLACKBURN (Dagbladet): Øivind Leonhardsen fikk ja, Bjørn Tore Kvarme fikk ja, men for Vegard Heggem ble det nei - ikke tale om. Etter ei uke med samtaler bestemte Liverpool-manager Gerard Houllier plutselig at Heggem ikke fikk trene med det norske landslaget i Blackburn.

- Han er den eneste som ikke har fått tillatelse, sier landslagstrener Nils Johan Semb til Dagbladet. - Etter det jeg forstår er Liverpools begrunnelse at Vegard trenger hvile.

- Kjøper du argumentene?

- Jeg kan ikke gjøre verken fra eller til i en sak som denne. Men Vegard var i hvert fall innom et par timer på morgenen slik at vi fikk snakket sammen.

Kattepine

For ham det gjelder er saken en kattepine. Det blir liksom galt uansett hva han sier. Og overraskelsen var stor da han fikk reiseforbudet etter Arsenal-kampen på lørdag. Skuffelsen enda større.

- Det er alltid veldig artig å være på landslagssamling, sier Vegard Heggem. - Men nå er det vanskelig for meg. Og derfor vil jeg helst ikke si noe om verken det ene eller det andre.

- Det er ikke jeg som tar avgjørelsene.

- Men du kom likevel for å ta en prat med Nils Johan Semb?

- Ja, og det er jeg glad for. Jeg fikk nyttige tilbakemeldinger på det jeg gjorde i landslaget i fjor. Det er alltid veldig viktig.

Vært sjuk

- Hvorfor ble det sånn?

- Det er uenighet om hva jeg kan være med på, sier Vegard Heggem. - Jeg har jo akkurat vært sjuk. Og derfor sier Liverpool at jeg skal hvile. Og at jeg trenger å koble av i noen dager.

- Men du er jo frisk, spilte mot Arsenal på lørdag og skal vel trene med Liverpool i dag?

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette enn det jeg allerede har sagt. Det er viktig for meg at jeg ikke sier noe galt og havner mellom to stoler.

- Er det så vanskelig for deg?

- Ja, sier Vegard Heggem til Dagbladet.