Heggem med suksess som manager

Vegard Heggem er ivrig deltager i Dagbladets Manager 2001-konkurranse. Etter fire runder er Heggem helt oppe på 26. plass i sammendraget. - Prestisjen i forhold til kamerater er den viktigste drivkraften, sier Liverpool-spilleren til Dagbladet.no.

Heggem har opprettet egen internliga med fotballkamerater som Tottenhams Steffen Iversen, Starts Kristian Sørlie og Moldes Karl Oscar Fjørtoft. Så langt er det liten tvil om hvem som har gjort det skarpest.

- Jeg leder klart etter fire runder, og det ligger mye prestisje i å gå seirende ut av konkurransen, sier Heggem.

Han er imidlertid ikke eneste kjendis i tetsjiktet av Manager 2001. Bakfra truer tidligere lagkamerat i Rosenborg, Steffen Iversen, som også er inne blant de 200 beste i sammendraget.

- Vinneren av intern-ligaen får en stor pokal. Det er kanskje litt barnslig, men det er moro å ha noe å kjempe om utover prestisjen, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

Sikre kamper

Heggem kjøper utelukkende spillere fra lag han tror skal vinne. Forsvarsspillere fra lag som ofte holder nullen er også høyt prioritert.

- Det viktigste er likevel at spillerne starter kampene. I tillegg satser jeg på litt ukjente spillere som reserver. Dersom de får spilletid, øker det pengebeholdningen, sier han.

Av prinsipp velger Liverpool-backen sjelden spillere fra sin egen klubb.

- Jeg bruker aldri Liverpool-spillere når jeg selv er i troppen. Nå som jeg har vært skadd synes jeg imidlertid det har vært greit å bruke lagkamerater, sier han.

Bubu Sultans

Heggems lag har fått navnet «Bubu Sultans» etter et kallenavn han fikk av Nils Arne Eggen under tiden i Rosenborg.

- Nils Arne begynte å kalle meg Bubu fordi jeg kommer fra Rennebu. Etterhvert er det mange som har fortsatt å kalle meg det, sier Heggem som har vært ute med en strekkskade siden EM-kampen mot Jugoslavia i sommer.

Nå er imidlertid trønderen på vei tilbake på banen.

- Jeg spiller reservelagskamp mot Sheffield Wednesday i kveld. Man kan aldri være helt sikker på om skaden er leget, men signalene kroppen gir er gode, sier Heggem som tror det vil ta tid før han er tilbake på førstelaget.

- Kampformen er et stykke unna, så det vil nok drøye litt. Hvor lenge er umulig å si, avslutter Vegard Heggem.

Utvalgte 'Kjendislag' i Manager 2001

Plassering:

Navn:

Lagnavn:

Poeng:

26.

Vegard Heggem

Bubu Sultans

323

590.

Aleksander Schau

Oil

289

1599.

Kristopher Schau

Brown Sauce

271

3367.

Øyvind Alsaker

Great Eleven FC

247

3655.

Lars Tjærnås

X-Dons

243

4145.

Andreas Lund

Andy's Team

235

4173.

Peter Davenport

Silkmen

235

4653.

Petter Belsvik

Stampesletta United

227

4911.

Åge Hareide

Westcoast

222

5179.

Erik Nevland

Nevi Vikings

217