Heggem sugen på revansje

Etter ni uker med skadeproblemer går det endelig Vegard Heggems vei. I går erklærte han seg frisk, og i dag ble den lynraske Rosenborg-spilleren tatt ut i troppen til U-EM i Romania.

Det svingte rundt Heggem på forsesongen, og suksessen toppet seg da han scoret 3-2-målet i A-landslagsdebuten i Frankrike 25. februar. Snaut tre uker senere var uhellet ute. 22-åringen pådro seg en lårstrekk og har vært satt ut av spill siden.

- En fotballspiller må regne med skader, men avbrekket har vært slitsomt psykisk. To-tre ganger har jeg følt meg frisk, for så å slå opp skaden igjen. Nå skal jeg ta en grundig revansje. Jeg har aldri før vært så spillesugen, sier Heggem.

Skadet og suspendert

Heggem var en av landslagstrener Nils Johan Sembs nøkkelspillere i kvalifiseringen til EM-sluttspillet, men to faktorer har gjort flankespilleren til et usikkert kort: Skaden og det faktum at han må stå over den første kampen i Romania på grunn av to gule kort. Til tross for det valgte Semb å satse på Heggem, med ett forbehold. Han må vise seg 100 prosent kampklar på treningssamlingen i forkant av mesterskapet.

- Jeg er forberedt på tilbakeslag, og har fortsatt det hengende over meg. Men jeg oppfatter det som en tillitserklæring å bli tatt ut. Skadeproblemene gjorde meg usikker, selv om Nils Johan ga signaler om at det var muligheter, sier Heggem.