Heggem vant England-tur

Liverpools Vegard Heggem vant totallista i Manager 2002. Det var det ikke alle som likte...

Vinner av totallista er den manageren som er best når samtlige 38 runder regnes med. På brukerforumet til Dagbladets managerspill er det flere som mener Heggem har tilgang til lagoppstillinger både i Liverpool og i andre lag før hver runde, og dermed har et fortrinn framfor andre managere.

Heggem har selv svart skeptikerne:

«Det er ikke riktig at jeg har fordeler. Liverpools lagoppstilling blir aldri gjort kjent før «pep talken» like før avreise til stadion på kampdagen. Dessuten så tror jeg at de aller fleste som hevder seg i dette spillet sitter pålogget den siste halvtimen før avspark, og får dermed med seg de lagoppstillingene de trenger uansett. Her har jeg en gedigen ulempe, som faktisk er tilstede på de fleste kampene, og dermed ikke kan gjøre endringer i siste liten», skriver Heggem på brukerforumet.

De fleste managerne som har deltatt i debatten er da også enig med landslagsbacken: «gutten vinner fordi han har peiling på fotball», «det smaker litt av dårlig sportsånd å mistenkeliggjøre Heggems seier» og «artig at spillerne selv også er med her» er blant kommentarene på brukerforum.

Heller ikke fra Dagbladets side har det vært tvil om hvorvidt Heggem skulle få delta på lik linje med alle andre. Førstepremien - en tur til England for to personer - går dermed til Liverpool-proffen.

Premien har Heggem allerede besluttet å gi bort til kreftsyke barn. Dermed kan to heldige vinnere reise til Liverpool kommende sesong. Skal vi tippe at premien også inkluderer en omvisning på Anfield?