Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegle Svendsen: - Det var et spontant gledesbrøl

1401 dagers ventetid er over.

SUVERENT: Emil Hegle Svendsen gikk ut i tet på dagens jaktstart i Ruhpolding, og leverte et meget sterkt renn da han tok karrierens 35. verdenscupseier. Den andre på to dager. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SUVERENT: Emil Hegle Svendsen gikk ut i tet på dagens jaktstart i Ruhpolding, og leverte et meget sterkt renn da han tok karrierens 35. verdenscupseier. Den andre på to dager. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

RUHPOLDING/OSLO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen gikk ut i tet på dagens jaktstart i Ruhpolding, og leverte et meget sterkt renn da han tok karrierens 35. verdenscupseier. Den andre på to dager.

Det er 1401 dager siden 28-åringen sist noterte seg for 20 treff. Den ventetiden er nå over.

28-åringen holdt god fart i sporet, og på standplass var han utilnærmelig. Da den siste blinken gikk ned tillot han seg å snu seg til publikum og slippe jubelen løs.

- Det var et spontant gledesbrøl. Det er nesten fire år siden jeg sist skjøt fullt, så jeg var veldig glad, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Deilig I går var Hegle Svendsen helt i kjelleren etter målgang. Selv sier han at han er overrasket over at det gikk så bra som det gjorde i dag.

- Jeg er veldig overrasket. Nå skal jeg bare finpusse formen, og jeg tror nok jeg skal klare å levere noen gode løp i OL, sier han til NRK.

Tarjei Bøe gikk også et kjemperenn, og fra en i utgangspunktet håpløs 36.-plass gikk 25-åringen seg opp til sjetteplass etter fire fulle hus.

- Det var en deilig opplevelse. 20 treff er sjelden vare. Jeg var så revansjesugen etter i går, og ville vise at jeg kan være litt sjef jeg også. Å gå på ski kan vi, men i dag viste vi at vi kan skyte også, sier han.

Seks bom Johannes Thingnes Bøe holdt som vanlig en voldsom fart i sporet, men på standplass skrantet det noe.

Seks bom og en 18.-plass ble beholdningen for lillebror som igjen hadde dagens klart sterkeste langrennstid. Henrik L'Abee-Lund ble nummer 37.

Vetle Sjåstad Christiansen sto over dagens renn.