Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet stoppet skiskytterfest

Hegle Svendsen: - For en gangs skyld var det ikke meg

Festen var over etter at brannalarmen hadde blitt utløst flere steder. 

FESTBREMS: Det var på Holmenkollen Park Hotel at politiet stoppet avslutningsfesten for skiskytterne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FESTBREMS: Det var på Holmenkollen Park Hotel at politiet stoppet avslutningsfesten for skiskytterne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen var på festen på Holmenkollen Park Hotell da brannalarmen gikk gjentatte ganger. Og som resulterte i at politiet stengte hele avslutningsarrangementet for skiskytterne.

- Det var skikkelig kjedelig. For det var god stemning. Festen hadde egentlig nettopp startet etter utdeling av de forskjellige kulene, forteller Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Han sier at da brannalarmen hadde gått for femte gang i løpet av en halv time, så han sitt snitt til å forlate festen sammen med samboeren Samantha Skogrand.

- Da ble vi lei og tok en høyre-venstre finte og forlot lokalet, sier Hegle Svendsen.

Han legger til med et smil:

- For en gangs skyld var det ikke meg. Jeg er blitt skikkelig og snill gutt, gliser han.

SNILL GUTT: Emil Hegle Svendsen gliser og sier han er blitt snill gutt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNILL GUTT: Emil Hegle Svendsen gliser og sier han er blitt snill gutt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han har vært ute med ablegøyer tidligere. I mars 2014 var han delaktig i å slippe ut lufta i dekkene på bobilen til Ole Einar Bjørndalen sammen med brødrene Bø.

Hegle Svendsen forteller at det sto både brannbil og politi utenfor hotellet da han forlot den avbrutte festen.

- Det må ha vært en skikkelig spøkefugl som hadde det gøy. Men klokka var ikke mer enn elleve på kvelden. Lyset ble slått på, og musikken stoppet. Så det ble en kort fest for alle, sier Hegle Svendsen.

-Flaut, men godt for meg

Tiril Eckhoff hadde en skikkelig jubelhelg i Kollen med seier på fellesstarten søndag.

Hun sa direkte på NRK etter triumfen at nå var det festen hun gledet seg til.

JUBELHELG MED KORT FEST: Tiril Eckhoff jublet tidldigere på dagen med seier på fellesstarten. Men festen etterpå ble kortvarig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JUBELHELG MED KORT FEST: Tiril Eckhoff jublet tidldigere på dagen med seier på fellesstarten. Men festen etterpå ble kortvarig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Men den ble kortvarig.

- Det var jo kjipt. At når vi nordmenn skal holde fest for utlendingene, så skjer dette. Jess, nå skal vi hjem, for klokka er tolv. Det er litt flaut, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

Hun sier:

- Jeg vet ikke hvem det var. Men det var vel en eller to som hadde det fryktelig gøy. Og som til slutt ødela festen for alle andre.

Men hun legger til:

- Men det var vel godt for meg med tanke på dagen i dag. Jeg kan vel kanskje takke vedkommende.

Tiril ler godt.

- Det var synd at festen skulle ende på den måten. Stemningen var på topp da vi fikk beskjed om å gå på utsiden av hotellet. Men litt godt var det også. For jeg var trøtt og sliten. Da gikk jeg, forteller Marte Olsbu til Dagbladet.

400 personer

Det var NRK som først skrev at brannvesenet og politiet måtte gripe inn og stoppe avslutningsfesten for skiskytterne i Holmenkollen.

Det skjedde etter at brannalarmen ble utløst flere ganger på Holmenkollen Park Hotel i natt, der hele skiskyttereliten var samlet for å feire sesongen. Det skal ha vært rundt 400 personer på festen.

- Politiet kom og avsluttet festen fordi brannalarmen hadde blitt utløst manuelt flere steder av noen som løp rundt i gangene på hotellet og hadde det moro. Derfor avsluttet politiet etter hvert festen, sier kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival, Emilie Nordskar, til NRK.

Hun kjenner ikke til hvilke utøvere det var, men legger til at det ble oppfattet som «rampestreker». Festen var et lukket arrangement for utøvere og støtteapparat.

Sportssjef Moren Aa. Djupvik bekrefter at festen var en avslutningsfest for skiskytterne og støtteapparat i regi av det Internasjonale Skiforbundet (IBU) og Holmenkollen Skifest. Han forteller at han forlot festen tidlig, og derfor ikke vet hva som skjedde.

Holmenkollen Park Hotel ønsker ikke å kommentere saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!