Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegle Svendsen: - Jeg gjør ikke det jeg skal. Det er triste greier

Dårlig skyting av nordmennene.

FOR DÅRLIG: Det var ingen veldig fornøyd Emil Hegle Svendsen som gikk inn til 11. plass på dagens sprint i Östersund. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
FOR DÅRLIG: Det var ingen veldig fornøyd Emil Hegle Svendsen som gikk inn til 11. plass på dagens sprint i Östersund. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

(Dagbladet): Ann Kristin Flatlands prestasjon på kvinnenes sprint i går skulle vært god inspirasjon for de norske gutta før dagens sprint.

Men på standplass hadde de i alle fall ikke tatt mye lærdom.

Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen leverte fulle hus på sine liggende skytinger, Men med to bom hver på stående forsvant de fra kampen om en pallplass, og beholdningen ble en 11. og 12. plass på de to.

- Triste greier Svendsen var ikke videre fornøyd, men så frem til morgendagen da han snakket med NRK etter løpet.

- I dag var det tungt. Rett og slett dårlig skyting, og jeg gjør ikke det jeg skal. Det er triste greier. Må vente med å ta Fourcade til OL. Jeg skal gå meg opp noen plasser i morra, sier han.

Bjørndalen, som endte på plassen bak lagkameraten, var hakket mer fornøyd med dagens innsats.

- Det var et bra skirenn, men det ble litt mye vind så jeg sto på stående og vaiet. Langrennet var bra. Jeg følte meg ganske bra. Alt er mulig og jeg gleder meg til å gå i morgen, sier han til NRK.

- Handler om å skyte bra Den positive overraskelsen i dag var Johannes Thingnes Bøe. Lillebror Bøe ble beste nordmann og endte til slutt på en 9. plass.

Med to bom hadde 20-åringen hadde dagens nest-raskeste langrennstid. Bare Martin Fourcade gikk raskere. Han ser frem til morgendagens jaktstart, men er klar på at det er umulig å planlegge løpet.

- I morgen handler det om å skyte bra. Det er umulig å planlegge løpet annet enn å hente mest mulig inn til første liggende, sier unggutten.

Falt fra seieren Fourcade på sin side nøyde seg med én bom, og på dager som dette hvor franskmannen er i det umulige langrennshjørnet, var det ingen som klarte å hamle opp med fjorårets vinner av verdenscupen.

2. plassen gikk til hjemmehåpet Fredrik Lindstrøm som antageligvis falt fra seieren, mens Tim Burke sikret tredjeplassen.

- Jeg er stolt. I dag ga jeg 100% og det akter jeg å gjøre i morgen også. Det blir en bra duell med Fredrik, sier Fourcade.

Tarjei Bøe bommet tre ganger og heller ikke Vetle Sjåstad Christiansen, Henrik L'Abee Lund eller Johannes Thingnes Bøe leverte på øverste hylle i ettermiddag.

Dermed må gutta vente til jaktstarten med å reise kjerringa, men med både Hegle Svendsen og Bjørndalen i angrepsposisjon kan det så absolutt bli spennende, også sett med norske øyne.