Hegle Svendsen diagnostisert med tarmsykdom

Har lagt om kosten for å få orden på formen.

DIAGNOSERT MED TARMSYKDOM: Emil Hegle Svendsen mistenker at en irritabel tarm er årsaken til formsvingningene de seneste årene. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
DIAGNOSERT MED TARMSYKDOM: Emil Hegle Svendsen mistenker at en irritabel tarm er årsaken til formsvingningene de seneste årene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Emil Hegle Svendsen tror en irritabel tarm kan være årsaken til formsvingningene han har opplevd de siste årene. Nå har skiskytteren lagt om kostholdet.

– Jeg har tatt mange tester etter sesongen i fjor, og der har det kommet fram at jeg har noe som heter irritabel tarmsyndrom. Det er på en måte en diagnose man får når de ikke finner noe mer alvorlig, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

I FARTA: Emil Hegle Svendsen under skiskytter-VM i Oslo i vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I FARTA: Emil Hegle Svendsen under skiskytter-VM i Oslo i vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«Super-Svendsen» har nå lagt om kosten for å få orden på magen – og formen. Han håper på større stabilitet i fortsettelsen.

– Jeg har kuttet ut hvetemel, melk, sportsdrikk og juice. Ting som inneholder fruktose er veldig dårlig for magen min. Da er det egentlig bare å holde seg borte fra det, sier Svendsen, som allerede føler seg friskere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer