Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegle Svendsen etter den siste bommen: - Jeg lærer aldri

Overlegen Martin Fourcade knuste alle.

SLO TILBAKE: Martin Fourcade endte på 81. plass på onsdag, i dag slo han tilbake, og vant suverent i Östersund.  Foto: EPA/Marcus Eriksson / NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Martin Fourcade endte på 81. plass på onsdag, i dag slo han tilbake, og vant suverent i Östersund. Foto: EPA/Marcus Eriksson / NTB Scanpix Vis mer

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Verdenscupsirkuset i skiskyting startet denne uka sin vinterturné i de svenske skogene i Östersund, og det ble en oppløftende start for de norske guttene på onsdag.

Emil Hegle Svendsen var suveren på normaldistansen, og var i mål over minuttet foran Serhij Semenov fra Ukraina etter fire fulle hus. Også Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø fikk svarene de ønsket seg med en sjette- og en åttendeplass.

I upåklagelig vintervær og med kvikksølv som vaket rundt nullpunktet på gradetstokken, var det i dag sprint som sto på programmet før det i morgen skal gås jaktstart.

Helt overlegen Men det skulle bli franske Martin Fourcade som skulle vise seg fram for alvor i Sverige i dag.

På normaldistansen endte Fourcade på en 81. plass etter seks bom, men i dag revansjerte han seg kraftig. Etter feilfri skyting, og med en rask langrennstid, var han vanskelig å gjøre noe med.

Han gikk i mål til en overlegen ledelse på nesten 38 sekunder.

- Det var et godt løp og jeg hadde selvtillit. Jeg trodde på det jeg gjorde og følte meg i fin form. Jeg ville vise meg fram foran publikum og det er jeg fornøyd med, sier Martin Fourcade til NRK etter løpet.

- Jeg ønsker å slå tilbake og er glad for at jeg får vist meg fram. Dette er derfor jeg trener så hardt som jeg gjør. Det er fantastisk å lykkes. Det blir spennende i morgen, sier Fourcade foran jaktstarten søndag.

Beste nordmann ble Emil Hegle Svendsen, som endte på en sjuendeplass, med én strafferunde. Han gikk i mål nesten 50 sekunder bak Fourcade.

- Det var brukbart helt til det siste skuddet på stående. Der fikk jeg en bom på fem centimeter. Jeg lærer aldri skikkelig, men i dag hadde det ikke holdt til seier uansett, sier Hegle Svendsen til Dagbladet etter løpet.

Han føler langrennsformen er i anmarsj selv om den ikke er helt der han vil at den skal være riktig ennå.

- I fjor gikk jeg ikke fort før etter jul. Kan hende jeg må vente helt til da. Jeg får ikke helt godfølelsen ennå. Jeg finner ikke helt de rette posisjonene, men det er små marginer, sier han.

Skuffet Johannes Thingnes Bø var første nordmann ut med startnummer 2. Han gikk raskt, men etter første skyting måtte han ut i to strafferunder.

Ole Einar Bjørndalen måtte ut i én strafferunde etter liggende skyting.

Emil Hegle Svendsen var tredje nordmann inn på liggende skyting, og viste at han blir å regne med. Svendsen var stødig, og skjøt fem fulltreffere.

Han gikk ut fra standplass på en tredjeplass, snaue 14 sekunder bak lederen Martin Fourcade.

Tarjei Bø med startnummer 39 imponerte med strålende skyting på liggende. Fem treff og han gikk ut på femteplass: 13,6 bak Fourcade.

På andre skyting måtte Johannes Thingnes Bø ut i to ny strafferunder, Bjørndalen måtte ut i én.

Hegle Svendsen hadde skutt feilfritt fram til den stående skytingen i dag, da han bommet på det siste skuddet.

Han måtte med det ut i strafferunde, og gikk ut etter siste skyting på en sjetteplass, 43,6 bak lederen Fourcade.

Tarjei Bø måtte ut i to strafferunder etter stående skyting, og dermed klarte heller ikke han å hevde seg.

- Det er rett og slett for dårlig, sa NRKs Ola Lunde.

Reise kjerringa Også jentene skal ut og gå sin sprint i formiddag med et mål om å forbedre den noe begredelige innsatsen fra torsdagens 15 kilometer.

Tiril Eckhoff lå lenge godt an, men tre bom på de to siste skytingene ble for mye og hun endte til slutt på en sjuendeplass. Ingen av de andre norske jentene som stiller i dag kom seg innenfor de 50 beste.

For Norge starter Elise Ringen (nummer 11), Tiril Eckhoff (19), Synnøve Solemdal (20), Fanny Welle-Strand Horn (48), Hilde Fenne (65) og Marte Olsbu (86).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling