GÅR IKKE I DAG: Emil Hegle Svendsen går ikke dagens 20 km under VM i skiskyting i Nove Mesto Na Morave i Tsjekkia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GÅR IKKE I DAG: Emil Hegle Svendsen går ikke dagens 20 km under VM i skiskyting i Nove Mesto Na Morave i Tsjekkia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Hegle Svendsen går ikke normaldistansen i dag

VM-kongen har blitt sjuk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert


NOVE MESTO / OSLO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen har tatt tre av tre mulige gull så langt i VM i skiskyting i Nove Mesto, men starter ikke på dagens 20 kilometer.

VM-kongen har blitt sjuk, og erstattes av Henrik L'Abée-Lund.

- Emil følte seg tett i nesa i går kveld og har ikke blitt verre  i løpet av natta, men vi velger å la ham stå over i dag i håp om at han kan gå stafetten lørdag og fellesstarten søndag, sier idrettssjef Per Arne Botnan i Skiskytterforbundet til Dagbladet.

- Jeg kjente litt antydning til noe i går ettermiddag, og er blitt litt småtett i nesen og har litt vondt i halsen i dag. Jeg føler meg egentlig ikke spesielt syk, men står over i dag, for å øke sjansene for å kunne gå stafetten og fellesstarten. Det er selvfølgelig skuffende og irriterende å bli syk nå som jeg er i veldig bra form og har vært i flytsonen, men jeg fokuserer i stedet på å bli frisk raskt, slik at jeg kan konkurrere i helgen, sier Emil Hegle Svendsen via en pressemelding.

Landslagslege Petter Sørensen er optimistisk med tanke på at Svendsen kan rekke de to siste øvelsene i VM.

- Emil har en lett irritasjon i de øvre luftveiene, og det vil være for risikabelt å la ham konkurrere i dag. Ved å droppe 20 kilometeren øker sjansen for at han kan stå på startstreken til stafetten og fellesstarten, sier Sørensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer