Emil Hegle Svendsen lover å slå Martin Fourcade

Hegle Svendsen garanterer at han blir verdens beste igjen: - Jeg er helt sikker

Selv om Emil Hegle Svendsens seiersfrekvens har gått drastisk ned etter skiskytterhistoriens beste femårsperiode, er selvtilliten fortsatt høy.

OPTIMIST: Emil Hegle Svendsen er 100 prosent sikker på at han kommer til å innhente forspranget til Martin Fourcade, men når det skjer, er han mer usikker på.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPTIMIST: Emil Hegle Svendsen er 100 prosent sikker på at han kommer til å innhente forspranget til Martin Fourcade, men når det skjer, er han mer usikker på. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire OL-gull, tolv VM-gull og 36 verdenscupseirer gjør Emil Hegle Svendsen til en av tidenes beste og mestvinnende skiskyttere. Bare Ole Einar Bjørndalen, Raphaël Poirée og Martin Fourcade kan vise til en bedre eller liknende merittliste blant skiskytterherrene.

De to franskmennene har flere verdenscupseire enn Svendsen, men trønderen har til gjengjeld både flere OL- og VM-gull. Men Fourcade tar stadig innpå og har flere seire i verdenscupen. Det har Svendsen nå fått nok av. Han vil, må og skal bli bedre enn franskmannen igjen.

Overfor Dagbladet går Hegle Svendsen faktisk så langt at han garanterer at han kommer til å bli verdens beste skiskytter igjen, til tross for flere tøffe sesonger. Etter en tung periode preget av en irritabel tarmsyndrom, ser det endelig lysere ut igjen for skiskytterprofilen.

- Formen er stigende. Jeg har en vei å gå før jeg er bedre enn Martin Fourcade, men det kommer til å skje, sier Svendsen til Dagbladet.

- Du er helt sikkert på det?

- Jeg er helt sikker!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer