Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegle Svendsen lå «livløs» i målområdet mens helsepersonell stormet til: - Det er trist å se

Ble liggende i lang tid.

BLE LIGGENDE: Emil Hegle Svendsen ble nummer 36 i dagens sprint.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BLE LIGGENDE: Emil Hegle Svendsen ble nummer 36 i dagens sprint.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det ble ekle scener da Emil Hegle Svendsen ble liggende «livløs» i målområdet etter å ha tatt seg helt ut på dagens sprint:

- Dette er ikke bra, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn. Det var tydelig at «gutta i bua» var bekymret da de så to helsepersonell storme til for å hjelpe den norske 31-åringen, som lå på magen uten å røre seg.

En kanadisk løper sto også bekymret ved siden av og passet på.

- Dette er ikke bra, sa Bjørn.

Ga svar

Skiene ble kastet av mens han lå på magen. Hegle Svendsen så tung ut på den siste runden, og tapte over 40 sekunder.

- Jeg er usikker om vi ser han på en jaktstart, slo Bjørn fast mens skiene ble kastet av.

Det tok tid før Hegle Svendsen sa noe, men på TV-bildene så man plutselig at han hevet hodet og sa:

- Det går bra.

KOLLAPSET: Emil Hegle Svendsen (midten) får hjelp ut fra målområdet etter avsluttet løp.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KOLLAPSET: Emil Hegle Svendsen (midten) får hjelp ut fra målområdet etter avsluttet løp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

TV-bildene viste at han var helt ute. Han skar grimaser, og flere og flere løpere kom bort. Ole Einar Bjørndalen ga han blant annet en jakke, og etter hvert kom det også flere fra det norske støtteapparatet bort og fikk hevet beina.

- Han kollapset rett og slett. Vi vet ikke hva som skjedde. Jeg vil ikke spekulere i hva det er, forklarer Egil Kristiansen til NRK.

Væsketap?

Ifølge NRK lå Hegle Svendsen i målområdet i 10 minutter og 10 sekunder før han, med god hjelp, reiste seg til vill jubel fra publikum.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg fikk informasjon at han kollapset. Doktorene er der nå. Jeg tror han tok ut alt, sa den Norges skytetrener Siegfried Mazet til NRK.

Overfor NRK sier Ole Einar Bjørndalen følgende om situasjonen i målområdet:

- Vi fikk snakket litt med han. Emil kom til hektene igjen, men var dyktig sliten. Det er varmt nå, så jeg tipper at det var væsketap og at han kollapset på grunn av det. Han svarte ja og nei på det vi spurte om. Jeg er sikker på at det går bra med.

Etter å ha forlatt målområdet for egen maskin, ble Svendsen deretter fraktet bort i ambulanse. Det melder TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling