Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegle Svendsen lærer av slu Northug-taktikk

- Men rykket hans er nok ett eller to nivå over mitt, sier Emil.

VIL UTFORDRE KONGENE: Emil Hegle Svendsen hilste på Bjørn Dæhlie i forbindelse med pressetreffet før verdenscupavslutningen i skiskyting i Holmenkollen. Hegle Svendsen har lyst til å vise hva han er i stand til å prestere mot de aller beste i langrenn fristil de neste årene.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VIL UTFORDRE KONGENE: Emil Hegle Svendsen hilste på Bjørn Dæhlie i forbindelse med pressetreffet før verdenscupavslutningen i skiskyting i Holmenkollen. Hegle Svendsen har lyst til å vise hva han er i stand til å prestere mot de aller beste i langrenn fristil de neste årene. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Følg Kollen-skiskyting i studio fra kl. 11 i morgen!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen tålte å bli sammenlignet med Petter Northug etter rykket som sikret VM-gull på 20-kilometeren i Khanty Mansijsk sist helg.

Emil Hegle Svendsen gikk også sammen med Northug som ung langrennsløper, og det var faktisk skiskytteren som fikk ankeretappen da de to var på samme stafettlag i junior-VM.

- Det var nok fordi både jeg og Ronny Hafsås gikk stafetten det året, og de manglet en klassiskløper, så Petter tok andreetappen, sier Hegle Svendsen, og avviser med det at det var spurtkvalitetene som ga ham jobben.

- Jeg tror nok at Petter var og er et nivå eller to over mitt rykk. Jeg tror ikke jeg skal skryte på meg for mye når det gjelder akkurat det. Skiskyting er satt sammen av litt forskjellige ting, både skyting og skigåing, og jeg tror nok derfor langrennsløperne har en litt råere avslutning enn oss, sier han til Dagbladet.

Plukker opp taktikk
Hegle Svendsen rykket fra Jevgenij Ustjugov i den siste bakken under VM-fellesstarten, og fortalte etterpå at han ville slå til på verst mulig tidspunkt for motstanderen. Litt som nettopp Northug.

Verdenscuptoeren tror han kan ha plukket opp litt av å se på Petter leke med konkurrentene.

- Jeg har gått så lite langrenn de siste årene at jeg ikke kan ha lært så mye av akkurat det, men jeg lærer jo litt av Petter og å ha sett hvordan han løser ting «bak rattet», sier Hegle Svendsen.

- Men det blir sjelden spurt i skiskyting, mye sjeldnere enn i langrenn der det nesten alltid blir det, sier han.

Kan ikke «gråte» mer
Hegle Svendsen la ikke skjul på at han ble skuffet da han ble vraket fra langrennsstafetten i VM i Holmenkollen. Den følelsen kjenner han litt til når han nå trener i de samme løypene der de norske herrene tok gull.

- Jeg får litt frysninger når jeg går rundt her og tenker på den stemninga som var, det var en helt fantastisk folkefest. Jeg skulle gjerne ha opplevd det også, sier han til Dagbladet.

- Men jeg må være takknemlig for det jeg har fått oppleve den siste uka, og fornøyd med at jeg har nådd målsettingen for sesongen. Langrennsstafetten hadde blitt en bonus uansett, så jeg kan ikke gråte for lenge over det, sier han.

Men sulten etter å vise hva han er i stand til uten børse - den er definitivt der fortsatt.

- Ja, det er noe jeg fortsatt har lyst til. Det er en målsetting som jeg ikke har nådd ennå, og selv om jeg ikke har noen konkrete planer om når det skal skje, så har jeg lyst til å matche meg mot de som går fortest i verden i langrenn, sier Hegle Svendsen.

- Vurderer du å droppe skiskyting en gang i framtida for å nå det målet?

- Aldri. Det er tre-fire, maks fem, skøyterenn i verdenscupen i langrenn. Vi går 30 renn, så det sier seg sjøl hva som er mest moro, og hva du tjener best på rent økonomisk også. Det vil aldri bli aktuelt å kutte ut skiskytinga. Men det gjør at du ikke sovner i hvert fall, når du har noen flere mål å gå etter, sier han.

Offensiv igjen
Det første målet er altså verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Emil Hegle Svendsen har 75 verdenscuppoeng å ta inn på lagkamerat Tarjei Bø, og lover at VM-feiringa er ute av kroppen når det hele starter med sprint i morgen formiddag.

- Det er klart, lufta går jo litt ut av ballongen, spesielt når du når målsetningene dine og du er veldig fornøyd så blir det litt sånn, sier han.

- Men det skal ikke ha så mye å si. Mobiliserer du på forhånd, så kan du gå like bra uansett. Før et VM bygger alt seg naturlig nok opp mot det mesterskapet, men jeg går ofte like bra uten å være forberedt - det er bare å kjøre på. Denne uka her blir bare kos, det er fint vær og en fin ramme rundt, da er det bare å nyte det, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling