FORBEREDT: Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand er kjærester. Skiskytteren og TV2-sportens ankerkvinne visste at det kunne skape bråk. Foto: PÅL MARIUS TINGVE/Stella pictures
FORBEREDT: Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand er kjærester. Skiskytteren og TV2-sportens ankerkvinne visste at det kunne skape bråk. Foto: PÅL MARIUS TINGVE/Stella picturesVis mer

Hegle Svendsen om bråket rundt TV-kjæresten: - Vi har vært forberedt

Synes hun er dyktig.

SOTSJI (Dagbladet): Det vakte oppsikt da TV 2-sportens ankerkvinne Samantha Skogrand mandag introduserte et innslag med Emil Hegle Svendsen.

Det spesielle med saken er at de to er kjærester.

- Hvis hun har hatt innflytelse på sendinga, prioriteringer og hvordan innslagene skal presenteres, burde hun - eller noen sjefer - sørget for å unngå den situasjonen. Alternativt kunne man opplyst om at de er kjærester, sa Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

- Så på nettet Under et pressetreff i Sotsji i dag møtte Dagbladet Hegle Svendsen. For første gang kommenterer han oppmerksomheten rundt saken.

- Det var ikke noe støy for meg. Jeg så på nettet at det var en sak. Men for meg var det ikke en sak. Vi har et avslappet forhold til det begge to. Hun gjør bare jobben sin. Jeg gjør jobben min her, sier han.

- Vi var forberedt på at det kom til å bli en sak. Men vi har et greit forhold til dette.

Ikke enig Heller ikke Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, var umiddelbart enig med Løken Stavrum da han kommenterte saken i Dagbladet tirsdag.

- Samantha er kjæreste med en av verdens største idrettsutøvere. Det å ta henne ut av alle saker som omhandler han, hans konkurrenter eller andre deler av sporten ville vært i nærheten av et yrkesforbud. Det tror jeg alle ser at hadde blitt for drøyt, sier han.

Overfor Dagbladet vi Hegle Svendsen ikke kommentere hvordan de møttes.

- Det er en privatsak, sier han vennlig og smilende.

- Synes du hun er dyktig på TV?

- Jeg kan ikke svare nei på det. Da blir det bare en sint telefon. Jeg må si ja, sier Hegle Svendsen og smiler.

- Grisetung Skiskytterne forbereder seg på 10 kilometer sprint lørdag. Hegle Svendsen er fornøyd med det han har sett av Sotsji så langt.

- Stadion er kanskje den fineste jeg noen gang har vært på. Men løypa i seg selv er grisetung. Det blir et hardt mesterskap, erklærer han.