TREDJEPLASS: Emil Hegle Svendsen kom på en tredjeplass i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TREDJEPLASS: Emil Hegle Svendsen kom på en tredjeplass i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Hegle Svendsen på 3. plass i Holmenkollen

- Et veldig bra løp.

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen ble norges bestemann på skiskyttersprinten i Holmenkollen i dag. Han kom på en tredjeplass, bak Arnd Peiffer og Evgeniy Garanichev som kom på henholdsvis 2. og 3. plass.

Hegle Svendsen skjøt fullt hus på den liggende skytinga, og gikk meget godt i sporet. På den stående skytinga ble det imidlertid to bom, og da ble det for langt opp til førsteplassen.

- Jeg er fornøyd med det meste utenom stående skytinga, ellers er det et veldig bra løp, sa Emil Hegle Svendsen til NRK etter løpet.

Ole Einar Bjørndalen hadde også en positiv dag i sporet, og hadde det ikke vært for en bom på den stående skytinga kunne han sikret seg en pallplass.

- Plasseringa er egentlig ikke så viktig i dag, men gjennomføringa. Den var veldig bra, det er jeg fornøyd med. Det betyr mye. Jeg følte egentlig jeg hadde bra kontroll, men det kom en bom på stående likevel, sa Bjørndalen til NRK.

Tarjei Bø bommet en gang på liggende, og to ganger på stående skyting. Bø havnet derfor et godt stykke nedover på resultatlisten. Rune Brattsveen var norges beste på standplass, og skjøtt fultt hus. Men han ble sliten på andrerunden sin, og klarte ikke true de tre beste i mål.