HØYDEUHELDIG: Emil Hegle Svendsen føler han må ta grep for å takle høyden bedre.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HØYDEUHELDIG: Emil Hegle Svendsen føler han må ta grep for å takle høyden bedre.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hegle Svendsen skjønner ikke hva som går galt i høyden

- Tror jeg må gjøre som Petter Northug.

Emil Hegle Svendsen (26) skjønner ikke hva som går galt i høyden. Det må han hvis han skal en sjanse mot verdens beste langrennsløpere før OL.

Høydeproblemet er også grunnen til at skiskytteren er så opptatt av å få opphevet det norske forbudet mot høydehus.

Det siste som skjedde i høyden var at Emil Hegle Svendsen måtte dra hjem fra den forrige høydesamling på grunn av sykdom nok en gang.

- Jeg tror jeg må gjøre som Petter Northug og være i Alpene i tre-fire uker om sommeren for å få systemet til å fungere. Jeg er nødt til det før OL i Sotsji, sier Emil Hegle Svendsen til Adresseavisen.

Skjønner ikke problemet Han sliter med treningsoppholdene i høyden, og vet ikke hvorfor han ikke klarer å løse problemet. Til nå har han bare vært minimalt i høyden og kun fulgt lagets tre årlige høydesamlinger.

- Høyde er en av tingene jeg er dårligst på. Det har bare ikke fungert særlig bra. Det er en ting jeg må få til å fungere, sier Hegle Svendsen. Han mener en god opplevelse av et utvidet høyderegime neste år, som han ser på som helt nødvendig for å slå til i ski-VM i 2013, ville gjort OL-forberedelsen lettere.

Doble antall dager
- Skal du hevde deg i et langrennsmesterskap, må du ha skikkelige høydeopphold, sier han.

Til sammen har skiskytteren fra Trondheim bare oppholdt seg rundt en måned i året i høyden. Han mener han minst må doble antall dager i høyden, slik at han ender på rundt to måneder i året i høyden, for å løse problemet sitt.

Langrennskollega Petter Northug har på sin side planlagt rundt 70 dager i høyden, fordelt på fire opphold, fra juli til Tour de Ski starter i slutten av desember.

(NTB)