LENGE MED: Emil Hegle Svendsen hang lenge med i teten, men måtte gi tapt på siste skyting etter én bom. Svenske Bjørn Ferry stakk av med nok en seier. Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK/NTB Scanpix
LENGE MED: Emil Hegle Svendsen hang lenge med i teten, men måtte gi tapt på siste skyting etter én bom. Svenske Bjørn Ferry stakk av med nok en seier. Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK/NTB ScanpixVis mer

Hegle Svendsen skjøt vekk seieren da Ferry sjokkerte igjen

Veteranen suveren i Pokljuka.

(Dagbladet): Så langt er det Ole Einar Bjørndalen som har stått for beholdningen når skiskytter-herrene har gått i Pokljuka.

I går ble superveteranen nummer tre på jaktstarten, men i dag ble det to bom allerede på første skyting og dermed var han ute av kampen om en pallplass.

Langt bedre gikk det derimot med Emil Hegle Svendsen, som sammen med svenske Bjørn Ferry, russiske Jevgenij Ustjugov og franske Martin Fourcade noterte seg for 15 treff på de tre første skytingene.

Dessverre for nordmannen ble det en bom på siste skyting, og dermed glapp pallplassen da alle de andre fikk fulle hus.

På den siste runden klinte Ferry til, og suste enkelt og greit fra verdenscup-lederen Fourcade. Han blir dermed stående med to seiere og én 2.-plass på tre konkurranser i Slovenia. Hegle Svendsen gikk inn til en fjerdeplass.

Bjørndalen endte til slutt på en 9.-plass med fire bom, mens Johannes Thingnes Bø ble nummer fem etter to strafferunder.