Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegle Svendsen trener mindre for å bli verdens beste igjen

- Vinningen gikk opp i spinningen.

FOR TUNGT: Etter at han triumferte i Vancouver-OL og gikk til topps i verdenscupen for drøye to år siden, pøste Emil Hegle Svendsen på med mye mer trening for å bli enda bedre. Det gikk motsatt vei. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FOR TUNGT: Etter at han triumferte i Vancouver-OL og gikk til topps i verdenscupen for drøye to år siden, pøste Emil Hegle Svendsen på med mye mer trening for å bli enda bedre. Det gikk motsatt vei. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Emil Hegle Svendsen vil tilbake på 2010-nivå, for da var han på sitt beste. Nå trener han mindre for igjen å bli verdens beste, skriver Adresseavisen.

Etter at han triumferte i Vancouver-OL og gikk til topps i verdenscupen for drøye to år siden, pøste Hegle Svendsen på med mye mer trening for å bli enda bedre. Det gikk motsatt vei.

- Jeg økte treningsmengden for mye. Opp mot 100 timer per måned gjorde at det ble dårligere kvalitet på de harde øktene, og det gikk ut over skjerpingen på standplass. Jeg gikk kanskje fortere på ski, men treffprosenten gikk ned. Vinningen gikk opp i spinningen og vel så det, sier Emil Hegle Svendsen som sist sesong ikke var fornøyd med uttellingen verken i VM i Ruhpolding eller i verdenscupen totalt.

Nå har han fått trent godt etter meniskoperasjonen i slutten av mai. Riktignok måtte han avbryte et høydeopphold et par dager før slutt ganske nylig, men det vil han ikke dramatisere.

- Jeg følte meg litt tung og dau i kroppen, så det var like greit å reise hjem, men etter at jeg kom hjem har et gått greit igjen, sier han.

Etter kanskje å ha vært den skiskytteren som har utviklet sporten mest de siste fem-seks sesongene, innser Emil Hegle Svendsen nå at nøkkelen til videre utvikling ikke nødvendigvis ligger i å pøse på med mer trening.

- Jeg innser at det er en grense for hvor mye jeg kan trene. Da gjelder det å trene riktigere, og derfor har jeg nå trent fem-ti timer mindre per måned enn jeg gjorde på det meste i fjor. Mindre i mengde, men mer kvalitet i hver økt.

- Testene på rulleskimølle har vært bedre enn før, og treffprosenten har vært høyere på de harde øktene enn i fjor. Jeg må gå minst like fort på ski som før, men samtidig skyte bedre for å holde prestasjonene stabilt på et høyt nivå, sier Hegle Svendsen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media