Hegle Svendsen vil lære Northug-rykket

Frykter rivalene i OL.

KNUSTE KONKURRENTENE: Emil Helge Svendsen lå bak Ole Einar Bjørndalen og Simon Eder fram til det var drøyt 100 meter igjen til mål. Da satte han inn rykket og vant jaktstarten. Foto: Robert Parigger/Scanpix
KNUSTE KONKURRENTENE: Emil Helge Svendsen lå bak Ole Einar Bjørndalen og Simon Eder fram til det var drøyt 100 meter igjen til mål. Da satte han inn rykket og vant jaktstarten. Foto: Robert Parigger/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Emil Hegle Svendsen (24) lar seg inspirere av Norges langrennskonge. De neste 60 dagene vil skiskytterkronprinsen øve inn Northug-rykk for å hamle opp med råsterke og lynraske rivaler i OL.

Seieren på jaktstarten i Hochfilzen lørdag, hans 13. i verdenscupen, satt ikke spesielt langt inne i spurtduell mot Ole Einar Bjørndalen (35) og østerrikske Simon Eder (26). Ingen av dem er kjent som de raskeste spurterne.

Men sterke løpere med langt råere taktomslag på skiene finnes også blant skiskytterne.

- Hadde det vært Dominik Landertinger vi gikk mot, ville jeg neppe vunnet så greit. Jeg er forberedt på at det kan bli tette dueller også i OL. For å forberede meg til det, vil jeg se på hvordan Petter Northug gjør det mot slutten av løp og trene spesielt på rykk og taktomslag. Det er ikke så galt nå heller, men jeg ville vært fullstendig sjanseløs mot Petter. Det ville ikke vært vits i å prøve engang, sa Emil Hegle Svendsen til NTB.

- Ble lettvint

Ut fra siste skyting skilte 1,5 sekund mellom Svendsen, Eder og Bjørndalen. Noen hundre meter ut på siste sløyfe, la Svendsen seg pent inn bak de to utfordrerne. Planen var enkel:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer