Hegle Svendsen vurderer å gi seg etter VM i Oslo

I tenkeboksen.

USIKKER: Emil Hegle Svendsen er usikker på om han fortsetter karrieren etter denne sesongen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
USIKKER: Emil Hegle Svendsen er usikker på om han fortsetter karrieren etter denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Emil Hegle Svendsen satser for fullt mot VM i skiskyting i Oslo denne sesongen, men er inne på tanken om å legge opp etter mesterskapet.

30-åringen har hatt en innholdsrik karriere med fire OL-gull og elleve VM-gull. Inn mot sitt første verdensmesterskap på hjemmebane jobber trønderen hardt mot flere medaljer. Etter VM i 2016 kan det derimot være slutt for skiskytteren, skriver NRK.

- Motivasjonen og iveren etter å bli bedre styrer alt. Man må ha det hundre prosent. Gløden og gnisten må være der. Vi får se etter VM om jeg er mett eller om jeg fortsatt har gnisten som jeg har nå, sa Hegle Svendsen til NRK.

Nordmannen tar kun en sesong om gangen. Forrige sesong var mislykket. I VM i Kontiolathi klarte han ikke å forsvare de fire gullene fra Nove Mesto i 2013. Det ble kun en sølvmedalje i de finske skogene. Bare en seier i Østersund var fasiten i verdenscupen.

- Ja (det kan være siste sesong), men det er ikke noe jeg tenker på. Nå er det full gass fram mot VM og sesongen som kommer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram