Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegreberg forventer at Kristoff sykler Tour des Fjords

Rittet styrer unna Bergen i VM-sesongen.

HAR PLANEN KLAR: Tour de Fjords endte på fem etapper i år, og en av årsakene i det er håpet om å få med Alexander Kristoff. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no
HAR PLANEN KLAR: Tour de Fjords endte på fem etapper i år, og en av årsakene i det er håpet om å få med Alexander Kristoff. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no Vis mer

(procycling.no): Seks eller fem dager? Med eller uten Alexander Kristoff? Det har vel vært de store spørsmålet foran årets utgave av Tour des Fjords.

Under en presentasjon i Sandnes fikk vi onsdag svaret. Neste års utgave blir fem dager lang, og skal innom Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

- En av grunnene til at vi har valgt å gå ned til fem dager, er fordi vi ønsker å få med Alexander Kristoff. Tour of California avsluttes lørdag og vi begynner på onsdag. Jo flere etapper Alexander vinner nå i vårsesongen, jo mer kan han styre selv og jeg er ganske sikker på at han kommer til å sykle Tour des Fjords, uttalte Hegreberg i en direktesending på TV 2 Sumo.

19 lag er klare

Arrangøren har valgt å styre unna Bergen denne gangen. En annen grunn bak den avgjørelsen er logistikken i sykkelrittet.

- Bergen skal ha et VM i år, men de ønsker å bli med igjen neste år. Løftet de skal har i år med Bergen er for krevende. Det har heller ikke vist seg å være mulig å få til rent logistikkmessig i løpet av fem dager, sa Rittsjef Roy Hegreberg under presentasjonen.

Arrangøren kunne også opplyse om at 24 lag skal være med i årets utgave. 19 av dem er klare allerede.

- Dimension Data kommer og LottoNL-Jumbo, bekreftet Hegreberg noe motvillig.

Det er også klart at alle de norske kontinentallagene blir invitert til rittet. Det skal også være med et landslag, og dersom Katusha ikke stiller, blir dette trolig arbeidsgiveren til Kristoff og Sven Erik Bystrøm under det norske etapperittet..

Slik blir etappene:

Etappe 1, 24. mai: Balestrand-Førde (190 kilometer)

- Dette blir en hard etappe i starten. Vi skal over Gaularfjell med rundt 700 meter i høydestigning. Etappen avsluttes med to lokale runder i Førde, forklarte Hegreberg.

Etappe 2, 25. mai: Gulen-Nordheimsund (184 kilometer)

- Etappen starter på fergekaia i Brekke. Vi skal videre ned mot Dale, over Kvamskogen og til sentrum av Norheimsund. Vi kjører en del av den samme runden vi hadde i 2015. Målgang er ved Steindalsfossen.

Etappe 3, 26. mai: Odda-Haugalandet/Haugesund (144 kilometer)

- Vi passerer Langfossen som har blitt kåret til verdens vakreste foss. Målgang er ved industriområdet utenfor Haugesund, men denne etappen kan også bli forlenget. Vi har planer om å legge inn en runde som inkluderer Karmøy.

Etappe 4, 27. mai: Stavanger-Sandnes (162 kilometer)

- Dette er i all hovedsak den samme løypa som vi benyttet oss av i fjor.

Etappe 5, 28. mai: Hinna Park-Stavanger

- Også den samme løypa som i fjor. Vi vet at dette er en veldig vindutsatt. Det kan sprekke opp på flatene innover mot Stavanger.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media