FØRSTE SEIER: Simen Hegstad Krüger var best av samtlige og kunne smile bredt etter at han vant 15 km fristil i Toblach lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
FØRSTE SEIER: Simen Hegstad Krüger var best av samtlige og kunne smile bredt etter at han vant 15 km fristil i Toblach lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold/BildbyrånVis mer

Krüger vant i Toblach

Hegstad Krüger etter den første seieren: - Helt uvirkelig

Vant foran Maurice Manificat og Andrew Musgrave.

(Dagbladet): Simen Hegstad Krüger viste forrige helg i Davos at han hadde tatt et nytt steg opp i verdenstoppen.

Da endte med fjerdeplass. I Toblach i Italia i dag var det ingen som holdt følge med Lyn-løperen som dermed kunne feire sin aller første verdenscupseier.

- Det var noen nervepirrende minutter i målområdet mens jeg ventet på Manificat. Det var helt uvirkelig å se at han krysset streken og at jeg vant, sa Krüger til NRK.

Forrige sesong tok han sin første pallplass i verdenscupen på samme arena. Oslogutten har tatt jevne steg mot verdenseliten i flere år og har nå fått sitt ordentlige gjennombrudd.

- Han har tatt et fantastisk steg denne sesongen, sa NRKs Jann Post.

- Han er så trygg på seg selv på denne distansen. Holder han seg frisk får vi se han på denne distansen i OL, sa kommentatorduoen Post og Torgeir Bjørn.

Med seg på pallen fikk Hegstad Krüger ​forrige helgs vinner Maurice Manificat og britiske Andrew Musgrave som overrasket med tredjeplass.

Positivt av Krogh

Etter en grusom sesongstart med plasseringer på 40-tallet og beste resultat som nummer 27, viste Finn Hågen Krogh prov på form for første gang denne sesongen. Krogh ble nest beste norske på en sjetteplass.

- Det er et positivt løp av Finn Hågen Krogh. Han er mer lik seg selv nå enn før i sesongen, det er et langt steg i riktig retning, sa NRKs Torgeir Bjørn om finnmarkingen.

For første gang denne sesongen ble det ikke seier for Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupløp. I hans siste løp for sesongen endte Klæbo på tiendeplass.

Hans Christer Holund ble nummer sju, Martin Johnsrud Sundby tolv, Sjur Røthe 18 og Niklas Dyrhaug endte på 38. plass.