Livet etter OL-suksessen: Simen Hegstad Krüger

Hegstad Krüger mistet motivasjonen etter OL-gullet

Da Simen Hegstad Krüger dro hjem fra vinter-OL i Pyeongchang, var han OL-kongen. Tilbake hjemme i Norge gikk imidlertid lufta ut av langrennskometen.

DRØM: Simen Hegstad Krüger vant åpningsdistansen i OL 30 km fellesstart med skibytte foran Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRØM: Simen Hegstad Krüger vant åpningsdistansen i OL 30 km fellesstart med skibytte foran Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): 1-2-1. Gull, sølv, gull. Simen Hegstad Krügers prestasjoner og resultatrekke i vinter-OL i Pyeongchang var et eventyr.

Selv om han fikk gjennombruddet med en pallplassering i Tour de Ski i januar 2017 og sin første verdenscupseier samme sted i Toblach i desember 2017, var det få som snakket om Hegstad Krüger før OL.

På herresiden handlet det meste om vidunderbarnet Johannes Høsflot Klæbo, mangeårig verdensener Martin Johnsrud Sundby, vrakingen av Petter Northug og formsvikten til Finn Hågen Krogh i forkant av lekene.

Men det var Krüger som stjal showet, da han først gikk på trynet, før han rykket fra samtlige konkurrenter og ble olympisk mester på den innledende tremila i OL. Dernest tok han sølv på 15 kilometer fristil, bare slått av Dario Cologna, før han gikk en kanonetappe da Norge vant gull på herrestafetten.

- En annerledes situasjon

Nå vet alle hvem Simen Hegstad Krüger er. Men hvor mye har egentlig OL-suksessen forandret livet hans?

- Jeg merker forskjell. Det er annen setting nå enn i fjor. Da var jeg i angrepsposisjon, og det var ikke så mange som kjente til meg. Det er en annerledes situasjon nå, forteller Hegstad Krüger til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer