«Hei elskling, hvordan har du det?»

Ørkenrallyet Paris-Dakar fortoner seg som et nervepirrende race uten like for Solveig Våge Ullevålseter. Lykken er når ektemannen Pål Anders ringer fra sanddynene i Sahara.

- Først da kan jeg roe meg litt. Men etter en liten stund begynner jeg å grue meg til neste dag. Huff nei, dette sliter på nervene. Godt at arbeidsgiveren min er tålmodig, sier ørkenrally-enka til Dagbladet.

Besvimt

Den beste avkoblingen får hun når hun sitter foran PC-en på kjøkkenet og oppdaterer hjemmesiden til sin autofile ektemann.

- Her sitter jeg nærmest døgnet rundt, sier hun.

Klokka 11.10 i går formiddag la hun følgende avsnitt ut på nettet etter Pål Anders sensasjonelle etappe:

«Vet ikke hva jeg skal skrive, for jeg er helt tom i hodet akkurat nå. Til dere som lurer på om jeg lever, så vil jeg si at jeg har tydeligvis besvimt og ikke våknet opp igjen enda. Vet ikke helt om jeg tror på det som står på resultatlistene, for der står det at Pål Anders ble nummer to på dagens etappe, åtte fattige sekunder bak Sala i mål!!!

En halvtime seinere var både Dagbladet og pappa Reidar Otto Ullevålseter på plass i Solveig og Pål Anders' hjem på Strømmen utenfor Oslo. Akkurat i tide til å snappe opp samtalen mellom en lykkelig ektemann og om mulig enda lykkeligere kone.

- Hei elskling, hvordan har du det? spør Solveig mens hun smiler bredt.

På forhånd hadde hun lovet Pål Anders å ikke komme med noen kjærlighetserklæringer, verken via hjemmesiden ellers mens journalister hørte på, men i går kunne hun bare ikke dy seg.

Ikke sofapynt

- Jeg er glad dette bare er én gang i året, for disse 17 dagene er virkelig nervepirrende, sier Solveig.

- Er dette siste gang?

- Hvis det var opp til meg, så. Men dette er noe Pål Anders brenner for og ønsker å drive med. Han er ikke en type som setter seg i sofaen til pynt. Pål Anders går aldri. Han løper, sier hun.

Pappa Reidar Otto vil ikke si han er nervøs mens sønnen kaver i ørkenen.

- Jeg går jo rundt og tripper litt, men er aldri redd. Men når han kjører inn til 2. plass, ja da går det fryktelig fort. Men jeg stoler Pål Anders' sikkerhetsmargin, sier den stolte, men ikke fullt så motorinteresserte far.

Til Thailand

- Jeg var mest opptatt av skigåing da jeg var ung. Men jeg synes det er moro å følge Pål Anders, og drar til Sharm el Sheik for å ta imot han i målområdet.

Solveig har gjerne lyst å være med i svigerfars koffert, men har bestemt seg for å holde seg hjemme med barna Mats (9) og Robin (3). Men om vel en måned drar hele familien til Thailand på ferie.

- Da skal jeg binde Pål Anders fast i solsenga, sier Solveig Våge Ullevålseter.

Følg Pål Anders Ullevålseter på www. ullevalseter-racing.com

LETTELSENS TIME: Pål Anders har akkurat ringt og forsikret om at han har det bra. Skuldrene kan senkes, men med journalister ringende på den andre linja, må Solveig Våge Ullevålseter «overlate» Pål Anders til pappa Reidar Otto Ullevålseter.