Hei gjerne på en russer

For nå bestemmer ikke lenger det gamle dopingregimet alt i russisk langrenn.

BLE TATT: Sprinteren Alena Sidko 8i midten) med bronse fra Torino-OL, kom aldri til start i Vancouver. Hun ble som mange av sine lagvenninner stoppet i dopingkontrollen. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach.
BLE TATT: Sprinteren Alena Sidko 8i midten) med bronse fra Torino-OL, kom aldri til start i Vancouver. Hun ble som mange av sine lagvenninner stoppet i dopingkontrollen. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er ikke mange år siden det stinket av russisk langrenn. Sommeren 2010 var dopingavsløringene av toppløpere blitt så mange at det internasjonale skiforbundet (FIS) ila russerne en bot på 1,5 millioner kroner og truet med å sparke dem ut av hele sporten. Men nå går det igjen an å heie på en russer for dem som håper på et mest mulig spennende OL.

For selv om kvaliteten på russernes egen dopingkontroll forblir et diskusjonstema helt inn til disse lekene, forteller resultatene om en endring.

Sannsynligvis akkurat den samme som de beste løperne ba om.

DET var nettopp mange av løperne selv som forlangte en opprydning etter Vancouver-OL 2010. De innså det latterlige i de russiske ledernes forsvar av avslørte lagkamerater. Som for eksempel da den daværende skipresidenten Vladimir Loginov hadde følgende forklaring på hvorfor sprinteren Alena Sidko ikke kom til OL- start etter at det gikk rykter om at hun var stoppet i dopingkontrollen:

- Hun er bare blitt for tjukk, hevdet Loginov.

Noen måneder etter var han fjernet fra vervet angivelig etter direkte beskjed av Dmitrij Medvedev som dengang fungerte som reserve for Vladimir Putin som Russlands president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer