FÅR LYKKEØNSKNINGER FRA VERDEN OVER: Marthe Ødegården ble skutt i ryggen under angrepet på Utøya 22. juli. Foto: Buskerud AUF
FÅR LYKKEØNSKNINGER FRA VERDEN OVER: Marthe Ødegården ble skutt i ryggen under angrepet på Utøya 22. juli. Foto: Buskerud AUFVis mer

«Hei Marte. Jeg sender mine beste ønsker for gjenopptreningen din»

Michael Owen sendte norsk hilsen til Utøya-offer Marthe (17).

(Dagbladet): Marte Gustavsen Ødegården ble skutt i ryggen av Anders Behring Breivik på Utøya 22. juli. Hun har siden kjempet en tapper kamp på intensivavdelingen på Ullevål universitetssykehus.

Manchester United-spiller Michael Owen var en av de som sendte United-supporteren Marte en hilsen da nyheten om angrepet nådde resten av verden. I kveld sendte han en ny melding til 17-åringen på Twitter. På gebrokkent norsk.

- Hei Marte. Jeg ønsker deg lykke til med gjenopptreningen din, skriver han. Trolig har den tidligere Liverpool, Real Madrid og Newcastle-spilleren brukt et oversettelsesprogram.

17-åringen, som er svært aktiv på nettsamfunnet Twitter, har nå blitt flyttet fra intensivavdelingen til en sengepost. Det opplyser hun selv om på Twitter. Nå venter en rekonvalensperiode, før hun kan reise hjem.

Når hun føler seg frisk nok til å reise hjem er hun invitert til England av favorittklubben. I Manchester er hun invitert til treningsfeltet på Carrington og til en kamp på Old Trafford - alt på klubbens regning.

- Takk for hilsenen og omtanken. Håper å se deg når jeg blir frisk, svarer hun på Owens melding.

- Flott! Vi ser alle frem til å se deg i Manchester, svarer så Owen.

Marte er også Strømsgodset-supporter og som mange andre ble hun imponert over Godsets kamp mot Atletico Madrid i kveld - selv om det endte med 0-2-tap.

Under kampen tvitret hun: «Godset spiller fantastisk fotball på Gamle Gress. Stolt av gutta, dette er gøy!».

LYKKE TIL, MARTE: Michael Owen ønsker Marte lykke til med gjenopptreningen. Foto: Scanpix
LYKKE TIL, MARTE: Michael Owen ønsker Marte lykke til med gjenopptreningen. Foto: Scanpix Vis mer