Heia Sverige, gull til Olsson!

Sverige tok sitt første gull da Christian Olsson tuktet selveste Jonathan Edwards i tresteggropa i friidretts-EM torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverige har et kanonlag i friidrett nå. Det kommer de til å ha i mange år framover også.

Mens høydehopperen Patrik Sjöberg var den eneste svenskene kunne stole på i sin tid, er det nå en hel hop som kan kjempe om medaljer. I innendørs-EM i Wien i vinter ble det to gull, fire sølv og en bronse. I München åpnet det med gull i tresteg, sølv ved Stefan Holm og bronse ved Staffan Strand i høyde foran 48.500 tilskuere torsdag kveld.

Christian Olsson er den nye, lange og hengslete juvelen. Torsdag kveld hoppet han 17,53 i sitt lengstehopp og slo tilbake all motstand fra veteranen og gullgrossisten Jonathan Edwards, som bare fikk bronse på 17.32, sølvvinner Charles Fridek og de andre i tresteg. Olsson hadde serien 17,16, 17,44, 17,42, 17,43 og 17,53. Svensken hadde faktisk konkurransens fire lengste hopp. Sistehoppet trengte han ikke å ta en gang.

Glapp

I høyde snøt russeren Jaroslav Rijbakov svenskene for seieren som så smått var ventet. Russeren var den eneste som gikk over 2,31, og dermed var saken klar. Strand tok 2,27 i første forsøk. Han sto over 2,18, 2,22, 2,25 og 2,29, men fikk to klare og et hårfint riv på 2,31. Holm sto over 2,18, 2,22, 2,25, før han tok 2,27 i andre forsøk og 2,29 i første. Så ble det avgjort da han rev to ganger på 2,31 før han gamblet og brukte sitt siste forsøk på 2,33. Også det endte med riv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer