Heia Sverige!

Vi heier på svenskene i EM. Det straffer seg å kalle oss fjellaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer og fotball-EM. Men bør vi egentlig heie på Sverige? Delta i debatten!.(Dagbladet.no): Når Europas fineste bein triller ball om heder og ære fra og med i morgen, er det uten norske ballsjonglører på banen. Det er vi for så vidt vant til.

Og tradisjonen tro skulle vi nordboere da vifte med det norske flagget, for anledningen uten det blå korset i midten, og hyle oss hese etter dansk suksess.

Men det gjør vi ikke i år.

Kall oss gjerne barnslige og langsinte. Ufordragelige og hevngjerrige. Men danskenes hets av den vakre, men kanskje litt kjedelige for utenforstående, norske fotballen fortjener ikke annet enn avsky. Fjellaper kunne dere vært selv, om dere bare hadde hatt fjell.

Og derfor heier vi på Sverige i år.

Tyver

For hva har Danmark egentlig gjort for oss de siste årene? Ikke bare har de rappet noen av de fineste damene våre (heldigvis kom Mia Hundvin hjem igjen). De har tygget på, kost seg med smaken så lenge den varte, og spyttet ut ingen ringere enn vår egen Sissel.

Det gjør dere ikke ustraffet, dansker!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer