Heia uavgjort!

I kveld er det bare å benke seg foran PC'en - eller TV'en om du har dansk TV 2 - og håpe på uavgjort i Parken. Da er Norges EM-sjanser gode!

 • Kveldens kamper direkte

  Mens Norge spiller privatkamp mot EM-vertskapet Portugal på Ullevaal i kveld, kan landslagets EM-skjebne avgjøres i København.

  Siden tapet i Zenica på lørdag har det blitt snakket mye om det sembske behovet for danskehjelp i kveld og i danskenes bortekamp mot Bosnia-Hercegovina 11. oktober. Men ikke alle har fått med seg uavgjort mellom Danmark og Romania i Parken i kveld sannsynligvis er best for Norges muligheter til å spille EM-kvailfisering seinere i høst.

  Best: Uavgjort


  Blir det uavgjort i Parken i kveld, ender Romania - som spiller sin siste kamp i dag - på 14 poeng. Men med seier hjemme mot Luxembourg 11. oktober, ender også Norge på 14 poeng, og slår Romania åp innbyrdes oppgjør (1-0 borte, 1-1 hjemme).

  Danskene vil i så fall lede gruppa, men forutsatt at Bosnia vinner borte mot Luxembourg i kveld - og det gjør de - er danskene nødt til å spille minst uavgjort i Bosnia for å vinne gruppa. Norge blir nummer to i gruppa.

  Uavgjort i Parken i kveld hjelper imidlertid ikke Norge dersom danskene taper i Bosnia.

  EM-KVALIFISERING, GRUPPE 2

  Lag

  S

  V

  U

  T

  Mål

  P

  Danmark

  6

  4

  1

  1

  12-6

  13

  Romania

  7

  4

  1

  2

  19-7

  13

  Norge

  7

  3

  2

  2

  8-5

  11

  Bosnia

  6

  3

  0

  3

  5-7

  9

  Luxembourg

  6

  0

  0

  6

  0-19

  0

  Nest best: Danmark


  Vinner Danmark i kveld er de allerede klare for EM. Romania ender på 11 poeng, og blir passert av både Norge og Bosnia dersom vi begge slår Luxembourg. Men da reiser Danmark til Bosnia-Hercegovina uten annen motivasjon enn å hevne det bitre 0-2-nederlaget i Parken.

  Det er ikke sikkert det er godt nok mot et heltent, bosnisk hjemmelag som da vil sikre andreplassen med en ny seier mot Danmark - og Norge er ferdige med EM.

  Dansk seier i kveld og uavgjort mellom Danmark og Bosnia er imidlertid nok til at Norge passerer Bosnia. Igjen forutsetter vi norsk hjemmeseier mot Luxembourg.

  Verst: Romania


  Vinner Romania i kveld, er det bare å glemme norsk EM-deltakelse. Da får Romania 16 poeng, og Norge får 14 etter seier mot Luxembourg. Damark vil ha 13 poeng, men slår Norge på innbyrdes oppgjør om de klarer uavgjort i Bosnia. Vinner Bosnia-Hercegovina mot Danmark, blir de nummer to.

  Følg kampene


  Dagbladet.no følger både Norge - Portugal og Danmark - Romania direkte i kveld.

  Har du dansk TV 2, kan du følge oppgjøret i Parken direkte. Sendingen starter 19.05. Dersom du ikke får inn dansk fjernsyn, men har en brukbart rask nettforbindelse, kan du se oppgjøret direkte på tv2.dk.

  Norsk TV 2 vil også vise høydepunkter fra Danmark - Romania underveis i sendingen fra Ullevaal i kveld. Norges kamp starter 19.00, mens avspark i Parken er klokka 19.15. Dermed vil TV 2-seerne få noen minutter fra Danmark før reklame og nyhetene bryter av det som kan bli hektiske sluttminutter.

  Les deg opp til fotballkvelden:

 • Sportsredaktør Peter Brüchmann i danske B.T.: Godt man ikke er nordmand
 • Sportsredaktør Olav Skaaning Andersen i Ekstrabladet: Godt for fotballen om Norge ikke kommer til EM
 • Danske gamblere: Satser på Romania
<B>SKJEBNEKAMP: Jon Dahl Thomasson har vært skadd, men er trolig med når Danmark møter Romania i kveld. Cosmin Contra (i bakgrunnen) er imidlertid ikke med for Romania.