Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heiberg: - Ante at FIFA-ballongen måtte sprekke

Mener det hele er et sunnhetstegn.

 PÅ KONTORET:   Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg på sitt kontor i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
PÅ KONTORET: Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg på sitt kontor i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFA-skandalen ruller videre. IOC-medlem Gerhard Heiberg mener det «må en revolusjon til» for å rette opp skipet.

FIFA-avsløringene har preget nyhetsbildet i månedsvis. I februar skal det etter planen velges ny president.

- IOC følger nøye med. FIFA er verdens viktigste internasjonale idrettsforbund.

- Det er ikke hyggelig, men mange av oss har vel ant at på et eller annet tidspunkt så sprekker den ballongen. Det er også i høyeste grad et sunnhetstegn, sier Heiberg til NTB.

Sepp Blatter er ferdig, og nå setter mulige etterfølgere seg i posisjon. Michel Platini fikk en treg start på kampanjen da en utbetaling i mangemillion-klassen - fra Blatters FIFA - kom fram i lyset.

- Vi i IOC er ikke noe glad for dette. Vi har vært gjennom noe av det samme, selv om beløpene det ble bestukket med, er langt, langt mindre enn det vi snakker om i FIFA.

Likhetstrekk - Jeg kjenner jo igjen en del av dette. Vi (IOC) var gjennom noe lignende i 1998-99. Vi gjennomgikk da en slags revolusjon. Siden 1. januar 2000 hadde vi et helt nytt olympisk charter. Jeg tror FIFA må gjennom en radikal omlegging - eller kall det revolusjon. Hvilket betyr at det må en masse nye mennesker inn i bildet.

- Man må få en ny kultur i FIFA. De er på vei, men la oss håpe dette går fort. FIFA er veldig viktig og må komme på beina igjen ordentlig og skaffe seg tillit til at det drives skikkelig og akseptabel måte. Det må ryddes opp, sier Heiberg til NTB.

- Hvordan er ditt forhold til Blatter?

- Jeg har i utgangspunktet et veldig godt forhold til Blatter. Han har vært IOC-medlem. Jeg har alltid pratet hyggelig med ham. Han var fornøyd med Norge og nordmenn. Nå har jeg ikke noe forhold til ham i det hele tatt fordi jeg verken har sett eller møtt ham på lenge.

- Er du skuffet over Blatter?

- Vi får se hva som kommer fram etter hvert.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!