Heiberg: - Valgkampen til vinter-OL er korrupt

Sett tilløp som ikke bør finne sted, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

IOK-styremedlem Gerhard Heiberg svarer ja når han blir spurt om det forekommer korrupsjon og bestikkelser i kampen om vinter-OL 2014.

Nordmannen svarte bekreftende på NRKs spørsmål om kandidatene til å arrangere vinter-OL tar ufine midler i bruk.

- De bruker en del midler med invitasjoner og gaver. Det kjøres et litt for sterkt løp, sier Heiberg.

- Vi har sett tilløp som ikke bør finne sted, sier han.Øser ut penger Kandidatene Pyeongchang (Sør-Korea), Sotsji (Russland) og Salzburg (Østerrike) svir av flere titalls millioner av dollar for å smøre dem som skal avgjøre det hele onsdag.

- Jeg føler at hvis dette fortsetter, vil ikke de mindre landene ha muligheten til å få vinter-OL. Noe må gjøres. Denne gangen må vi akseptere det, men vi trenger nye regler, sier Heiberg til nyhetsbyrået AP.

Mandag ankom Russlands president Vladimir Putin Guatemala by. Da var allerede Sør-Korea-kollega Roh Moo-hyun og Østerrikes kansler Alfred Gusenbauer på plass i byen for å støtte sitt lands kandidatur og delta i den siste presentasjonen før valget faller.

Uten at noen eksakte tall foreligger, antas det at Pyeongchang og Sotsji svir av 230 millioner kroner hver bare på valgkampen. En sum som kan sammenlignes med det London brukte for å få sommer-OL 2012, som er et mer prestisjetungt arrangement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer