FORNØYD: Gerhard Heiberg er fornøyd med OL-starten selv etter to dopingsaker og TV-kluss. Her foran IOK-fortet Hotel Hilton i Park Lane, London. 
Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
FORNØYD: Gerhard Heiberg er fornøyd med OL-starten selv etter to dopingsaker og TV-kluss. Her foran IOK-fortet Hotel Hilton i Park Lane, London. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpixVis mer

Heiberg beklager håpløs OL-sykkelsending på tv

- Nederlenderne er fryktelig lei seg.

Norges IOK-mann har fått to dopingsaker og TV-refs i fanget allerede. Men Gerhard Heiberg tar det med et smil.

Under lørdagens landeveisritt ble det fryktelig vrient å være TV-seer og kommentator. Grafikken var nesten helt fraværende. Tidsdifferanser til de forskjellige grupperingene i feltet dukket sjelden opp.

I Tour de France er fjernsynsfolket vant til eksakt og hyppig informasjon på skjermen. Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) strammer nå opp i TV-rekkene.

- Det er klart at dette blir tatt opp fordi det passer oss forferdelig dårlig. Er det noe som er viktig for oss, så er det at TV-bildene fungerer som de skal. Vi forstår kritikken og er lei oss for det. La oss håpe at det ikke skjer igjen på andre arenaer. Nederlenderne er fryktelig lei seg. De hadde ansvaret for dette på lik linje med at nordmenn styrer skiskyting i vinter-OL. Vi lar nasjoner som «kan» sin idrett ta seg av disse jobbene, sier Heiberg til NTB.

Lørdagen ble et bevis på at selv ikke det alltid er nok.

Ventet doping
Heiberg hadde ikke vært lenge i OL-byen før det første dopingtilfellet (den albanske vektløfteren Hysen Pulaku).

- Vi er blitt flinkere til å analysere og ta folk som jukser. Det er aldri før tatt så mange prøver som her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Med det som bakgrunn hadde vi håpet å skremme ikke bare utøvere, men også trenerne, ledere og de medisinske apparatene. Vi hadde ventet noen (positive tester), men jeg håper det ikke blir særlig mange flere. Det har kommet noen. Det kommer sikkert noen til, men forhåpentlig ikke så mange.

Mens NTB intervjuet Heiberg utenfor IOK-hotellet ved Hyde Park, kom nyheten om at turneren Luiza Galiulina (Usbekistan) havnet i dopinggarnet.

Langdryg fest
Heiberg fikk en lang fredagskveld. Britene har fått mye skryt for åpningsseremonien.

- Jeg synes den var veldig bra. Den gikk fint, og det gir en ro for organisasjonskomiteen. Vi var opptatt av at man ikke skulle matche det de gjorde i Beijing, men bruke den engelske stilen. Folk var i seng først ved 02.30-tiden natt til lørdag. Det er noe for sent, og det må vi se på ved neste anledning, sier Heiberg.

Spekulasjonene om hvilken idrettshelt som skulle tenne ilden, gikk i lang tid. Svaret var sju ungdommer.

- Arrangøren valgte en uvanlig variant, men det synes jeg er helt greit.

(NTB)