Heiberg ber fotballen holde seg unna vinteren

Liker ikke at FIFA vurderer å flytte fotball-VM til OL-tid i 2022.

LIKER PLANENE DÅRLIG: Gerhard Heiberg og IOC synes ikke noe om Fifas tentative planer om å flytte Qatar-VM til vinteren.
Foto: Tormod Brenna/Dagbladet

Mottatt på pictures@dagbladet.no: 17.06.2008
LIKER PLANENE DÅRLIG: Gerhard Heiberg og IOC synes ikke noe om Fifas tentative planer om å flytte Qatar-VM til vinteren. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Mottatt på pictures@dagbladet.no: 17.06.2008Vis mer

IOKs Gerhard Heiberg liker ikke at FIFA vurderer å flytte fotball-VM til vinterstid i 2022. Det kan kollidere med vinter-OL.

- Nei, vi er ikke særlig glade for det, sier Heiberg til NRK.

Han forteller at vinterlekene ikke lar seg flytte, slik FIFA nå vurderer å gjøre med verdensmesterskapet i fotball.

- Vi er nødt til å arrangere OL rundt februar, og vi har ingen mulighet til å flytte. Om FIFA bestemmer seg for å flytte VM til vinteren får de holde seg unna våre datoer, hvis ikke blir det negativt for begge. Det er det ingen tvil om, sier Heiberg.

IOK frykter færre våger å søke om å få arrangere vinterlekene i 2022 dersom de risikerer konkurranse om tilskuere, presse og sponsorer fra et fotball-VM.

- Det kan nok dempe interessen noe, det er riktig. Men samtidig ser jeg mange som kan være interesserte. Uansett håper vi saken avklares fort, og at vi får beholde vinduet vårt i februar, sier Heiberg.

(NTB)