Heiberg gir seg som IOKs markedssjef

Gir seg fra årsskiftet, melder flere på Twitter mandag.

 GIR SEG:  Gerhard Heiberg gir seg som markedssjef i den internasjonale olympiske komité fra årsskiftet. Det melder flere på Twitter mandag.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GIR SEG: Gerhard Heiberg gir seg som markedssjef i den internasjonale olympiske komité fra årsskiftet. Det melder flere på Twitter mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Heiberg har vært medlem i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) siden 1994, og vært styremedlem de siste ti årene. Samtidig har 74-åringen vært leder av markedskommisjonen. En jobb han har hatt i 12 år.

Han var selv aktiv innen friidrett, fotball, tennis, svømming og langrenn, men rent sportslig gjorde han seg ikke mye bemerket.

Det var først som president i organisasjonskomiteen for vinter-OL på Lillehammer fra 1989 til 1994 at idretten, både nasjonalt og internasjonalt, ble oppmerksom på ham.

Heiberg gjorde en svært god jobb på Lillehammer, og i forbindelse med avslutningsseremonien karakteriserte daværende IOK-president Juan Antonio Samaranch Lillehammer-OL som «The best games ever» (tidenes beste leker).

Det førte Heiberg inn som norsk medlem i IOK, men nå kan det virke som om den tiden går mot slutten.

Heiberg sier han ønsker å trekke seg tilbake for å bruke mer tid på familien. Han mener også det vil være riktig at den nyvalgte presidenten får velge sine nærmeste medarbeidere på selvstendig grunnlag.

Saken oppdateres.

(NTB)