Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heiberg har advart Northug

Kan miste medaljer på grunn av Red Bull.

MÅ IKKE REKLAMERE: Strenge OL-regler gjør at Petter Northug ikke kan reklamere for sin private sponsor Red Bull. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
MÅ IKKE REKLAMERE: Strenge OL-regler gjør at Petter Northug ikke kan reklamere for sin private sponsor Red Bull. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

|||Gerhard Heiberg er blitt Petter Northug-fan. Men IOK-toppen har allerede advart langrennsesset om de svært strenge OL-reglene.

- Jeg liker virkelig Northug. Han er et frisk pust i en idrett som kanskje har fått et stempel for å være litt traust, sier Heiberg til NTB.

- Northug er litt annerledes og ikke helt A4. Han er litt frekk i kjeften og går absolutt sine egne veier. Det må vi tåle og sette pris på. Alle kan ikke være like. At han også er best, gjør jo også at han har det meste.

Kan miste medaljer

Langrennsstjernen vant søndag i klassisk stil med intervallstart i Kuusamo. Dermed viste han ytterligere en kvalitet. Han framstår nå som den komplette langrennsløper.

Holder han formen, er Northug et hett gullkort i flere øvelser under Vancouver-lekene.

Heiberg har fulgt med Northug lenge og også de siste ukenes småbruduljer rundt en ny sponsoravtale.

- Jeg har allerede informert Petter via brev om at han må passe på i forbindelse med OL. Han må ikke promotere Red Bull på noen måte. Det vil kunne få store konsekvenser for ham. I verste fall kan slike ting føre til at man mister plasseringene sine. Vi har jo hatt noen slike saker opp gjennom årene. De ønsker vi ikke igjen. Men dette tror jeg Northug er klar over nå, sier Heiberg.

Deler ut medaljer

Coca-Cola er en av IOKs tyngste samarbeidspartnere. De godtar ikke noen form for snikreklame fra konkurrenter i Vancouver-perioden.

- Petters sponsor må blant annet ikke i noen form gratulere ved bruk av olympiske ringer eller andre logoer ved eventuelle gull.

Heiberg skal trolig dele ut medaljer etter tre OL-øvelser. Den ene er 5-mila (klassisk fellesstart) i langrenn for menn. Da kan han og Northug møtes i hyggelige former.

Langrennsøvelsene i OL går i perioden 15. - 28. februar.

(NTB)


ADVARER PETTER: IOK-medlem Gerhard Heiberg liker langrenssstjerna. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
ADVARER PETTER: IOK-medlem Gerhard Heiberg liker langrenssstjerna. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media