Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heiberg mener Rio har bra kontroll før OL

Drøyt 100 dager før lekene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rio de Janeiro-OL stormer videre mot nedtelling og 100-dagersmerket. Gerhard Heiberg gir tommel opp tross store utfordringer på veien.

OL går i perioden 5. - 21. august. Onsdag er det bare 100 dager til åpningen på Maracanã-stadion.

Dette sier det norske IOC-medlemmet om fem nøkkelpunkter for lekene:

Vann: Analyser av vannkvaliteten ved flere av OL-arenaene har gitt alarmerende resultater, men øvelsene vil gå som oppsatt.

- Det er ingen endringer der. De fleste utøvere og ledere, ikke 100 prosent alle, har akseptert at det blir slik.

- Det største problemet er lukt og kadavre (døde dyr i forråtnelse) som kommer flytende nedover, sa Heiberg i oktober.

Anlegg: Det snekres og bygges som bare det i Rio de Janeiro for å rekke fristen.

- Vi synes at de har holdt planen bra den siste tiden. Det er positivt og kanskje litt bedre enn ventet. I Aten-OL (2004) som vel var det verste, ble jo de siste skruene satt inn natten før åpningsseremonien. Vi i IOC har jo etter hvert blitt vant til at det er forskjellige måter å gjøre ting på.

Transport: En forlenget metrolinje fra Rios vestlige områder (Ipanema-stranden) til OL-parken utenfor byen (i Barra), er sett på som svært viktig. Det har vært fram og tilbake omkring dette i et par år.

- Det ser nå ut til at den blir noe av. Vi har ingen garantier, men det ser positivt ut.

Politikk/økonomi: Brasil er fortsatt inne i meget turbulente tider økonomisk og politisk. Det vil ikke endre seg før OL.

- Vi har flyttet en del folk til Rio de Janeiro for å følge med også på dette. Vi har også fått forsikringer - blant annet fra borgermesteren i Rio - om dette ikke skal ødelegge OL. Lekene er også et prestisjeprosjekt både for Brasil og hele Sør-Amerika.

Zika: Zikaviruset har gitt IOC ekstra utfordringer. Det kan ramme alle, men er mest alvorlig for gravide da det kan forårsake fosterskader.

- Vi har sett nøye på det og tar det selvfølgelig alvorlig. Det er vinter og «kaldt» i Rio under OL. Med tanke på zikaviruset er ikke august noen ugunstig måned å arrangere OL der.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart