Heiberg om homo-markeringer i Sotsji-OL: - Glem det!

IOC kommer til å slå hardt ned på alt som lukter politikk.

- IKKE GJØR DET! Gerhard Heiberg er sjeldent tydelig i sin oppfordring til utøvere og andre som ønsker å bruke vinterens OL til å demonstrere mot den russiske antihomolovgivingen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- IKKE GJØR DET! Gerhard Heiberg er sjeldent tydelig i sin oppfordring til utøvere og andre som ønsker å bruke vinterens OL til å demonstrere mot den russiske antihomolovgivingen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De homofiles kår i Russland er mildt sagt presset etter den russiske nasjonalforsamlingens banket gjennom en lov som forbyr «homofil propaganda».

I praksis har loven vist seg å legitimere grove overgrep mot homofile, og bekymringen foran vinterens OL i Sotsji stiger for hver uke som går.

Tidligere har den internasjonale olympiske komiteen, IOC, fått forsikringer om at de nye anti-homolovene ikke skal gjelde utøvere og tilreisende under de kommende lekene, men i dag har avisa Gaystar News fått motsatte signaler fra IOC.

- Det olympiske charteret har en klar regel som sier at de olympiske lekene ikke er et sted for politiske eller religiøse demonstrasjoner, sier en ikke navngitt talsmann for IOC til avisa.

- Denne regelen har vært på plass i mange år og blir brukt når det er nødvendig, heter det fra IOC.

Skal demonstrere Uttalelsen har naturlig nok satt sinnene i kok, spesielt hos homofile utøvere som ikke føler seg trygge foran lekene i Russland. Spesielt bekymringsfullt er det for utøvere som insisterer på å markere sin egen homoseksualitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer