Heiberg vil jobbe knallhardt for Oslo-OL

- Jeg er veldig positiv til det resultatet folkeavstemningen viste.

 SISTE SLAG:  Heiberg gir seg i IOC, men skal bruke sitt nettverk for å hjelpe Norge i OL-kampen. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SISTE SLAG: Heiberg gir seg i IOC, men skal bruke sitt nettverk for å hjelpe Norge i OL-kampen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

 Gerhard Heiberg, det norske medlemmet i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC), er innstilt på å jobbe knallhardt for å få OL til Oslo.

Han går straks av som leder for markedskommisjonen i IOC, og det betyr at han får bedre tid til å jobbe med saker han brenner for. En av de sakene er et eventuelt Oslo-OL i 2022.

- Jeg er veldig positiv til det resultatet folkeavstemningen viste. Jeg hadde jo håpet på at det skulle gå veien, men helt sikker kunne man ikke være. Jeg vet at mange har jobbet knallhardt for å få et så godt resultat som det ble, så jeg vil gjerne gratulere alle de som har gjort en innsats, sa Heiberg i en kommentar til NTB tirsdag kveld.

Han sa også at han mener Oslo står sterk i kampen om å kunne få lekene om ni år.

- Nå ble det Asia som fikk sommer-OL i 2020, så en europeisk søker vil står sterkt i 2022. Jeg får bedre tid i IOC, og jeg kommer til å bruke de mulighetene og den innflytelsen jeg har innad i organisasjonen for å jobbe til Oslos beste, sa Heiberg.

Et problem kan det være at München kommer til å bli en av de sterkeste utfordrerne til Oslo i kampen om å få OL i 2022, og Tyskland fikk den nye presidenten i IOC tirsdag. Han vil også kunne øve sterk innflytelse fra sin posisjon i verdens mektige idrettsorganisasjon.

(NTB)