Heidar taklet ikke suksess

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm- Bodø/Glimt 3- 0. 2. august var Heidar Helguson toppscorer i Tippeligaen med 14 mål etter fire scoringer mot Stabæk. Siden den gang har formkurven vært i fritt fall og i går svidde islendingen seks kjempesjanser. - Jeg vil så gjerne, men får det ikke til, sier 22-åringen til Dagbladet.

Lillestrøm valset over Bodø/Glimt og befestet sin posisjon i toppen.

- Vi har vært et topplag i hele år og blir skuffet hvis medaljene glipper i innspurten, sier Helguson.

Men Heidar Helguson taklet ikke den plutselige suksessen, toppscorertittelen og medieoppmerksomheten. Nedturen ble tøff og brutal, og siden oppvisninga mot Stabæk, har han scoret bare ett eneste mål - mot Tromsø 28. august.

Mentalt sliten

- Kroppen føles tyngre og jeg er ikke i nærheten av den formen som gjorde meg til toppscorer ved ferietider. Jeg har vært mentalt sliten og greide ikke konsentrere meg om fotballen.

- Jeg har hatt det vanskelig i høst, sier en ærlig Helguson.

Forklaringa er enkel, ifølge ham sjøl:

- Plutselig var jeg toppscorer i Tippeligaen. Mediepågangen ble enorm og jeg ble utladet og tappet for krefter. I stedet for å hvile, svarte jeg på spørsmål. Overskuddet ble borte og presset var ulidelig. Heldigvis fikk jeg gode råd fra min agent Erik Solér.

Men Helguson vil ikke ta hele skylda for måltørken.

Takler suksess

- I medgang hadde jeg god hjelp av lagkameratene. Når målene har uteblitt, er det også fordi laget har spilt noen dårlige kamper. Da er det vanskelig å være god som spiss. Men sjøl om høsten har vært vanskelig, har jeg lært mye.

- I framtida vet jeg hvordan jeg skal takle suksess, sier Heidar Helguson.