Heidfeld raskest på hjemmebane

«Schumi» sliter.

I Monaco Grand Prix kom den forløsende pallplassen til Williams-teamet. Tyske Nick Heidfeld kom på andreplass etter finske Kimi Räikkönen (McLaren). Australske Mark Webber (Williams) sikret seg tredjeplassen – og dermed dobbelt Williams på pallen.

Lørdag var det nettopp disse tre formel 1-førerne som imponerte mest i kvalifiseringen. Heidfeld trakk det lengste strået, tett fulgt av Räikkönen og Webber.

– Hvis jeg kunne velge hvilket sted jeg skulle få min første «pole posisjon», så ville dette være stedet, sa en glad Heidfeld etter kvalifiseringen – overlykkelig over at han får beste startspor på hjemmebane.

Williams på gang

Det er med andre ord tydelig at Williams-førerne har kommet i form etter en svak start på sesongen. Så langt i år har nemlig Renault og McLaren styrt formel 1-sirkuset. Samtlige seks runder er vunnet av disse to teamene.

Søndag skal imidlertid Williams utfordre Renault og McLaren – med beste og tredjebeste startspor. Rammene rundt et spennende Europa Grand Prix i Nürburgring er dermed satt.

– Det er flott å få beste startspor, men det er løpet i morgen som teller, sier Heidfeld.

Han var brukbart fornøyd med kvalifiseringsrunden.

FÅR POLE POSITION: I morgen får Nick Heidfeld beste startposisjon - for første gang i karrieren. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FÅR POLE POSITION: I morgen får Nick Heidfeld beste startposisjon - for første gang i karrieren. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

– Det var en god runde, men ikke perfekt. Jeg er uansett fornøyd med den, sier tyskeren, som ikke ønsker å kommentere hvor mye bensin Williams-bilene har på tanken.

«Schumi» gir opp

Men selv om tyske Heidfeld imponerte på hjemmebane lørdag, skuffet en annen hjemmefavoritt desto mer. For Michael Schumacher ble bare nummer ti – halvannet sekund bak sin landsmann.

Da hjelper det lite at Schumacher har vunnet fire ganger på Nürburgering – som tross alt bare ligger noen steinkast fra der «Schumi» vokste opp.

– Vi kommer til å vinne løp i år, det er jeg ikke i tvil om. Men det blir neppe dette løpet, sa en skuffet Schumacher etter nok en dårlig dag på jobben.

Tyskeren har nå ikke vunnet en VM-runde på sju forsøk. Så lang rekke uten seier har ikke Schumacher hatt siden han kom til Ferrari i 1996.

I VM-sammendraget er tyskeren helt nede på 9. plass – med kun en andreplass å skryte av.

Stallkamerat Rubens Barrichello kom på 7. plass lørdag. Han har dermed mulighet til å slå førsteføreren for teamet søndag.

Favorittdominans på trening

På treningsøktene lørdag formiddag var det imidlertid Renault og McLaren som imponerte mest. I begge treningsrundene hadde de to teamene de fire beste tidene.

Fernando Alonso (Renault), som i år står bokført med tre seirer, var raskest på den første treningsrunden. Kimi Räikkönen (McLaren) som har vunnet de siste to VM-rundene, var suveren på den siste treningsrunden før kvalifiseringen.

Spesielt med helgens VM-runde, er at arrangørene har gått tilbake til det gamle kvalifiseringssystemet. Det betyr at det kun blir en kvalifiseringsrunde, i motsetning til to som det har vært tidligere i år.

(ANB)