Heidfeld raskest på hjemmebane

«Schumi» sliter.

I Monaco Grand Prix kom den forløsende pallplassen til Williams-teamet. Tyske Nick Heidfeld kom på andreplass etter finske Kimi Räikkönen (McLaren). Australske Mark Webber (Williams) sikret seg tredjeplassen – og dermed dobbelt Williams på pallen.

Lørdag var det nettopp disse tre formel 1-førerne som imponerte mest i kvalifiseringen. Heidfeld trakk det lengste strået, tett fulgt av Räikkönen og Webber.

– Hvis jeg kunne velge hvilket sted jeg skulle få min første «pole posisjon», så ville dette være stedet, sa en glad Heidfeld etter kvalifiseringen – overlykkelig over at han får beste startspor på hjemmebane.

Williams på gang

Det er med andre ord tydelig at Williams-førerne har kommet i form etter en svak start på sesongen. Så langt i år har nemlig Renault og McLaren styrt formel 1-sirkuset. Samtlige seks runder er vunnet av disse to teamene.

Søndag skal imidlertid Williams utfordre Renault og McLaren – med beste og tredjebeste startspor. Rammene rundt et spennende Europa Grand Prix i Nürburgring er dermed satt.

– Det er flott å få beste startspor, men det er løpet i morgen som teller, sier Heidfeld.

Han var brukbart fornøyd med kvalifiseringsrunden.

FÅR POLE POSITION: I morgen får Nick Heidfeld beste startposisjon - for første gang i karrieren. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FÅR POLE POSITION: I morgen får Nick Heidfeld beste startposisjon - for første gang i karrieren. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

– Det var en god runde, men ikke perfekt. Jeg er uansett fornøyd med den, sier tyskeren, som ikke ønsker å kommentere hvor mye bensin Williams-bilene har på tanken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Schumi» gir opp

Men selv om tyske Heidfeld imponerte på hjemmebane lørdag, skuffet en annen hjemmefavoritt desto mer. For Michael Schumacher ble bare nummer ti – halvannet sekund bak sin landsmann.

Da hjelper det lite at Schumacher har vunnet fire ganger på Nürburgering – som tross alt bare ligger noen steinkast fra der «Schumi» vokste opp.

– Vi kommer til å vinne løp i år, det er jeg ikke i tvil om. Men det blir neppe dette løpet, sa en skuffet Schumacher etter nok en dårlig dag på jobben.

Tyskeren har nå ikke vunnet en VM-runde på sju forsøk. Så lang rekke uten seier har ikke Schumacher hatt siden han kom til Ferrari i 1996.

I VM-sammendraget er tyskeren helt nede på 9. plass – med kun en andreplass å skryte av.

Stallkamerat Rubens Barrichello kom på 7. plass lørdag. Han har dermed mulighet til å slå førsteføreren for teamet søndag.

Favorittdominans på trening

På treningsøktene lørdag formiddag var det imidlertid Renault og McLaren som imponerte mest. I begge treningsrundene hadde de to teamene de fire beste tidene.

Fernando Alonso (Renault), som i år står bokført med tre seirer, var raskest på den første treningsrunden. Kimi Räikkönen (McLaren) som har vunnet de siste to VM-rundene, var suveren på den siste treningsrunden før kvalifiseringen.

Spesielt med helgens VM-runde, er at arrangørene har gått tilbake til det gamle kvalifiseringssystemet. Det betyr at det kun blir en kvalifiseringsrunde, i motsetning til to som det har vært tidligere i år.

(ANB)