- Heidi er laget av et spesielt grunnstoff

Sier trenerarvtakeren. Løke selv sier hun ikke klarer å stenge bråket ute.

VONDT: Heidi Løke klarte å holde tårene tilbake da Dagbladet møtte henne i går kveld. Men at hun har det vondt, det trenger du ikke være psykolog for å se. Foto: TORBJØRN BERG
VONDT: Heidi Løke klarte å holde tårene tilbake da Dagbladet møtte henne i går kveld. Men at hun har det vondt, det trenger du ikke være psykolog for å se. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

LARVIK (Dagbladet): Heidi Løke sliter med å finne ordene. Hun biter seg ofte i leppa, for å vokte sine uttalelser. Hun er lei seg, skuffet og sint etter at samboer Karl Erik Bøhn mandag fikk sparken i Larvik Håndballklubb.

Verdens beste strekspiller har det åpenbart - og selvfølgelig - veldig vanskelig.

Samtidig som hun slåss med alle følelsene og tankene i hodet, skal hun forberede seg til søndagens rekordtidlige seriefinale mot Byåsen.

Spesiell stemning - Jeg synes det er vanskelig, men jeg føler selv jeg har en egen evne til å takle dette, selv om det er unaturlig å klare å stenge det helt ute, sier hun til Dagbladet.

Profesjonaliteten var tydelig etter gårsdagens trening. For etter at fellesøkta var over, sto Løke igjen og trente på skudd med keiva.

En trening som var preget av situasjonen. Latteren sitter ikke like løst i LHK-leiren. Jentene snakker lavere enn vanlig.

- Det er en spesiell stemning her nå, men det er vel naturlig, sier Løke.

Klubbledelsen vil ikke fortelle hvorfor Bøhn fikk fyken, men det er opplagt at det handler om hans kjæresteforhold til Løke - og det de mener er en viss involvering i hennes overgang til ungarske Györ. Bøhn var med på flyet da hun signerte for dem i Wien rett før jul

Stjernestøtte I gårsdagens utgave av Østlands-Posten gikk Gro Hammerseng og Cecilie Leganger ut med full støtte til Bøhn.

- Det var veldig godt å lese, støtten fra Gro og Cecilie har vært helt fantastisk, sier Heidi.

Det er uaktuelt for henne å selv hoppe av LHK-toget. Målsettingen er at Champions League-finalen skal være endestasjonen og å hoppe av i Györ allerede nå har hun ikke tenkt på engang.

- Jeg har en kontrakt å forholde meg til. Sånn er det.

- Hvordan er det å skulle prestere for LHK nå?

BITER TENNA SAMMEN: Heidi Løke har kanskje mest lyst til å gjøre noe annet enn å spille håndball nå. Men hun biter tenna sammen og lover å være profesjonell overfor lagvenninner og klubben hun tross alt er glad i. Det er Tor Odvar Moen glad for. Foto: TORBJØRN BERG
BITER TENNA SAMMEN: Heidi Løke har kanskje mest lyst til å gjøre noe annet enn å spille håndball nå. Men hun biter tenna sammen og lover å være profesjonell overfor lagvenninner og klubben hun tross alt er glad i. Det er Tor Odvar Moen glad for. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Jeg vet ikke, jeg synes det er vanskelig. Men så synes jeg jo det er utrolig gøy å spille håndball også, men kanskje ikke akkurat nå. Jeg kommer til å gjøre jobben min, jeg føler meg såpass profesjonell.

- Følelsene vinner Tor Odvar Moen har blitt kastet inn som hovedtrener. Han har vært i klubben i 13 år og jobbet som assistenttreneren til Bøhn siden 2007. Moen er svært opptatt av å ta vare på Heidi.

- Hvordan tror du hun vil takle dette framover?

- Det var en prestasjon i seg selv at hun var på treningen tirsdag, det sier veldig mye om hva den jenta er laget av. Vi visste det ville være kameraer og journalister her, så hun fikk tilbud om å droppe treningen. Men hun gjennomførte den, og jeg ble faktisk rørt av hvordan hun taklet den situasjonen, sier han til Dagbladet.

- Men jeg sitter ikke med noen fasit, så vi får ta det dag for dag. Det kan godt hende det vil svinge, men det er et spesielt grunnstoff hun er laget av. Jeg skulle likt å se noen andre takle tirsdagen bedre enn henne.

Nå skal Løke prøve å være profesjonell og legge bort følelsene under trening og kamp. Det blir ikke lett.

- Nei, følelsene vinner som regel og det må vi ta hensyn til, sier Moen.

Utfordrende Løke er ikke den eneste av spillerne som synes de siste dagene har vært tunge. Derfor blir den biten en vel så viktig jobb for Moen framover som det å drille inn trekk til kampen mot Byåsen.

- Er det utfordrende å få troppen til å holde fokus nå?

- Folk hadde nok tankene sine forskjellige steder på tirsdag, så da la jeg opp til en enkel økt. Da er det bedre med litt lek. Men vi har jo en seriefinale mot Byåsen til helga, så vi må ha et sportslig fokus - samtidig som vi har et fokus på hverandre.

I går ledet han en trening hvor de jobbet mer detaljert med forsvar- og angrepsspill. Selv om også Moen synes situasjonen er vanskelig, er han nødt til å la håndballen rulle videre.

Pregede spillere - Det er mange som er preget. Jentene står nært til både Heidi og Karl Erik. Det ville jo vært synd om de møtte opp og ikke var preget av det som har skjedd.

- Er du redd for at dette kan skape splid i gruppa?

- Jeg har ingen krystallkule, men vi må bare forsøke å være i forkant av eventuelle situasjoner. Det er nok et ganske sterkt, profesjonelt gen i denne gruppa - men jeg kan ikke gjøre annet enn å prøve å få med meg hva som skjer.

SMILET ER BORTE: For en uke siden smilte Heidi Løke etter cuptriumfen i Oslo Spektrum. Fire dager seinere fikk hun beskjed om at samboer og trener Karl Erik Bøhn hadde fått sparken. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
SMILET ER BORTE: For en uke siden smilte Heidi Løke etter cuptriumfen i Oslo Spektrum. Fire dager seinere fikk hun beskjed om at samboer og trener Karl Erik Bøhn hadde fått sparken. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Det er kamp allerede på søndag, og til og med mot Byåsen, er det litt bra?

- Ja, vi vet dette er toppkampen og at vi har hatt tøffe fighter i Trondheim de siste åra, så det gir oss en mulighet til å sette tidlig fokus på noe annet også. Selv om fokuset ikke bare kan være sportslig, vi må også ta hensyn til situasjonen og følsomheten.

Klump i halsen På spørsmål om hvordan det har vært å se en kollega og kamerat få sparken, kjenner han klumpen i halsen. Han må ta en pause.

- Karl Erik tok meg med i trenerteamet i 2007 og han har vært en utrolig inkluderende sjef. Jeg har fått slippe til veldig mye. Det er nok ikke så mange andre sjefstrenere, med et så stort resultatpress, som hadde stolt så mye på den kompetansen han har rundt seg, sier Moen.

- Karl Erik har vært en fantastisk person å jobbe med. Jeg har på en måte hatt alle rettigheter i denne jobben, selv om han har hatt siste ord - og sånt er det bare en stor leder som tillater.

TUNGT Å OVERTA: Tor Odvar Moen legger ikke skjul på at han har noen utfordringer foran seg. Det sportslige er kanskje det som er lettest. Foto: TORBJØRN BERG
TUNGT Å OVERTA: Tor Odvar Moen legger ikke skjul på at han har noen utfordringer foran seg. Det sportslige er kanskje det som er lettest. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer